whatsapp

Yaşam

5 yıldır evden çıkamayan KOAH hastasının ‘Seka Park’ sevinci

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 1999 depreminde eşi ve 1 çocuğunu kaybeden, KOAH hastalığı nedeniyle de 5 yıldır evinden çıkamayan İlhan Çakır’ı özel araçla evinden aldı. Çakır, çok merak ettiği Seka Park’ı gezdi. KOCAELİ (İG...

17 Ağustos 2021 Saat: 10:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 227 kez okunmuştur

5 yıldır evden çıkamayan KOAH hastasının ‘Seka Park’ sevinci
5 yıldır evden çıkamayan KOAH hastasının ‘Seka Park’ sevinci

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 1999 depreminde eşi ve 1 çocuğunu kaybeden, KOAH hastalığı nedeniyle de 5 yıldır evinden çıkamayan İlhan Çakır’ı özel araçla evinden aldı. Çakır, çok merak ettiği Seka Park’ı gezdi.

KOCAELİ (İGFA) - KOAH nedeniyle evinde tedavi gören ve dışarı çıkmak isteyen Çakır’ın yardımına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetişti. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğünce evinden alınan Çakır, hayatında hiç görmediği Seka Park’a getirildi.

5 yıl sonra dışarı çıktığı için mutlu olan İlhan Çakır; “17 Ağustos 1999 depremini Gölcük’te bizzat yaşadım. 16 Ağustos akşamı Kandıra’da tatildeydik. Eve dönüş yaptıktan sonra evde kalan çöpleri atmam için eşim beni dışarı gönderdi. Ben aşağıya indiğimde deprem meydana geldi. Gözlerimin önünde evin yıkılmasını seyrettim. Eşim ve çocuklarım enkaz altında kaldılar. Eşimi ve 1 çocuğumu kaybettim. 2 oğlumla birlikte hayat mücadelesine devam ettik” dedi.

“5 YIL SONRA İLK KEZ DIŞARIYA ÇIKTIM”

Hastalığı nedeniyle evinden çıkamadığını belirten Çakır; “KOAH hastalığım nedeniyle 5 senedir evdeydim. Seka Park diye güzel bir yer olduğunu duydum. Hastalıklarımdan dolayı Seka Park kurulduğundan beri hiç gezmemiştim.  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 153 Çağrı Merkezini aradım. Evime özel bir araba ile geldiler. Beni aldılar, Seka Parkı gezdirdiler. 5 Yıl sonra ciğerlerime temiz hava çektim. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın ve belediye personeline çok teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑