whatsapp

Siyaset

AK Parti Gebze basınıyla buluştu

AK Parti Kocaeli kurmayları, Gebze’de gerçekleştireceği saha ziyaretleri öncesinde, AK Parti Gebze İlçe Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenledi.

30 Temmuz 2022 Saat: 13:24
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.855 kez okunmuştur

AK Parti Gebze basınıyla buluştu
AK Parti Gebze basınıyla buluştu

www.yedincigunhaber.com / 7.GÜN HABER : Özden DEMİRCİ

AK Parti Gebze İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısı, yoğun katılıma sahne oldu. AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya’nın ev sahipliğinde düzenlenen programa AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman, AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, İl Gençlik Kolları Başkanı Çağatay Çağlayan, AK Parti Gebze İlçe Kadın Kolları Başkanı Habibe Yıldırım Çırak, AK Parti Gebze İlçe Gençlik Kolları Başkanı Enes Altuntaş, önceki dönem Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze Bölge Koordinatörü İbrahim Pehlivan, AK Parti Kocaeli Önceki Dönem Milletvekilleri Cemalettin Kaflı ile Mehmet Ali Okur, belediye başkan yardımcıları, il ve ilçe yöneticileri, meclis üyeleri ve partililer katılım gösterdi.

“VATANDAŞIN ARASINDAN ÇIKMIYOR KAPI KAPI GEZİYORUZ”

Toplantının açılış konuşması yapan Kaya, “3 bin 600 esnaf ziyareti, 4 bin 700 ev ziyareti yaptık. Kapı kapı geziyoruz. 3 bin 600 esnaf ziyareti sadece belediye başkanımızla yaptığımız ziyaretler. Vatandaşların arasından hiçbir zaman çıkmıyoruz. Biz senenin 365 günü sahada olan bir teşkilat yapısına sahibiz. Bugün de 6 ekip halinde Gebze’nin ana arterlerindeki bütün caddeleri dolaşmış olacağız. Bu programı önümüzdeki günlerde tekrarlayacağız” dedi.

“GEBZE HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Ellibeş, “Bugün biz sizleri dinlemeye geldik. AK Parti’yi milletin ta kendisi kurdu. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti 20 yıldır milletimizden aldığı güçle hizmete devam ediyor. Bizi biz eden milletimizden hiç kopmadık. Sevinci ve hüznü hep birlikte yaşadık. Bugünkü formatı Gebze’ye özel yaptık ve bunu tüm Kocaeli’ne yayarak devam edeceğiz. Meclis yaz tatiline girdiğinde vekillerimiz de tam kadro olarak sahaya iniyor. Bizi var eden tüm milletimize şükranlarımı arz ediyorum. Girdiğimiz her seçimde AK Parti’ye en güçlü desteği veren Gebze halkına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“GEBZE’NİN DAHA GÜÇLÜ BİR YAPIYA SAHİP OLMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

Gelen sorular Gebze’nin il olma talebi konusunda konuşan Ellibeş, “Cumhurbaşkanımız Gebze’ye ilk geldiğinde burayı il değil ama çok gelişmiş bir ilçe haline getireceğim demişti ve 20 yılda Gebze’nin geleceğe daha umutlu bakması için mücadele ettik. 100 il olacak diye bir karar yok. Eğer öyle bir çalışma olursa hep birlikte bakarız. Cumhurbaşkanımızın söylemi ortada biz bu noktada çalışmalara devam ediyoruz. Gebze’ye büyük yatırımlar geliyor. Kocaeli’nin tek kalemdeki en büyük yatırım olan metro çalışması devam ediyor. Gebze’nin daha güçlü bir yapıya kavuşması için çalışacağız” açıklamasında bulundu.

“SAHADA MİLLETLE BÜTÜNLEŞEN BİR PARTİYİZ”

Kalabalık bir heyetle yapılan toplantının seçim startı olmadığına vurgu yapan Ellibeş, “Bu seçim startı değil. Bunu ifade etmek istiyorum. Biz zaten hep sahadayız ve sahada olmaya devam edeceğiz. Muhalefet partileri bizleri pazara davet ediyor, esnaf ziyaretlerine çağırıyor ama biz hiç sahadan ayrılmadık. Muhalefet şu an ülkemizde dünyada olduğu gibi hayat pahalılığı ve enflasyon sorunlarından ötürü milletimizin yüzüne bakamayacağımızı düşünüyorlar ancak biz hep sahadayız. Parti olarak durumumuzu netleştirmek için anketler yapıyoruz. Hem büyükşehir hem de Gebze Belediyesi seçildiği oylardan daha yüksek derecede halkımız tarafından teveccüh ediliyor. Bugün seçim olsa Kocaeli’nde 2018’de aldığımız oyun üzerindeyiz. Muhalefet de oylarımızın düşmediğini biliyor. Her yaptırılan ankette AK Parti’nin birinci olduğu görülüyor. Biz milletle bütünleşen bir partiyiz. Liderimiz milletin beklentilerine karşılık veren bir lider. 2023’te de sonuç değişmeyecek” açıklamasında bulundu. Yorumlar 0 Yorumlar 0 Büyükşehir'den üreticilere yüzde 50 hibeli sera desteği Büyükşehir, Kocaeli’nde çiftçilere yüzde 50 hibeli anahtar teslimi modern sera kurulumu ve sera naylonu desteği veriyor.

“METRODA YIL SONUNA DOĞRU TEST SÜRÜŞÜ”

 Toplantıda metronun ilerleyişi hakkında konuşan Büyükakın, “Metronun fiziki ilerlemesi yüzde 54 mertebesinde. Tünellerde de yüzde 98 seviyesine ulaşıldı. Şu an bir test sürüşü için araç alımı ve onun elektronik aksamı için çalışılıyor. Yılın sonuna doğru test sürüşü yapılması planlanıyor. Ekipler gecikme olmaması için yoğun gayret gösteriyor. Orana bakında yarısı bitmiş gibi gelebilir size ama metro işlerinde asıl zaman alan işler tünel ve istasyonların yapımıdır. Burada yüzde 98’lik bir rakama ulaşılması önemli bir başarıdır. GOSB ve İstasyon arasındaki ilk etap noktasında çalışmalar hızla ilerliyor.

 “BALLIKAYALAR’A ÖZEL PROJE ”

Gebze’de yapılan yatırımlara ilişkin de açıklamalarda bulunan büyükakın, “Şu ana kadar Gebze’de tamamlanan 80 proje var, bunların bedeli de 436 milyon lira. Sahada devam eden 36 projenin bedeli de 277 milyon lira. Yani toplamda 116 proje için 713 milyon liralık yatırım var. Yalnız Gebze için olan rakam bu. Yine Gebze ile ilgili Ballıkayalar’la ilgili bir çalışmamız var. Ballıkayalar’da dünyadaki örneklerine benzer bir destinasyon yapmak için proje hazırladık. Ballıkayalar’ı özel bir turizm merkezi yapacağız. Yaklaşık 10 milyon liralık bir yatırım yapılacak. Hünkar Çayırı ihale aşamasında devam ediyor. Hünkar Çayırı’nda da netice alma yolunda hızla ilerliyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑