whatsapp

İGF

AK Parti Kahramanmaraş'tan 'GIDA OSB' müjdesi

Kahramanmaraş’ta çevre sorularının çözümü noktasında Gaziantep-Adana ve Kayseri karayolu üzerinde bulunan fabrika tesislerini barındıran alanların OSB’ye çevrilmesinin hemen ardından AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel ...

7 Aralık 2021 Saat: 16:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 208 kez okunmuştur

AK Parti Kahramanmaraş'tan 'GIDA OSB' müjdesi
AK Parti Kahramanmaraş'tan 'GIDA OSB' müjdesi

Kahramanmaraş’ta çevre sorularının çözümü noktasında Gaziantep-Adana ve Kayseri karayolu üzerinde bulunan fabrika tesislerini barındıran alanların OSB’ye çevrilmesinin hemen ardından AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel Gıda OSB ile de müjdeli haberi duyurdu. 

Tural ŞAHBAZLI (KAHRAMANMARAŞ İGFA)
Kahramanmaraş’ın yöresel ürünleri olan dondurma, tarhana, biber, şıra gibi gıda ürünlerin işleneceği Gıda OSB için Maliye Bakanlığından istenen alan komisyon kararınca kabul edilmesini AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, Türkoğlu ilçe sınırlarında Gıda OSB çalışması olduğunu dile getirdi.

Grup Başkanvekili Mahir Ünal, İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, milletvekilleri  Ahmet Özdemir, Habibe Öçal, Cihat Sezal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yakından takip etmesi sonucu sevindirici haberin alındığını hatırlatan Görgel, "Ayrıca rahmetli miletvekilimiz İmran Kılıç’ın da büyük emekleri vardı, onu da belirmeden geçmeyelim. Bir alanın OSB’ye çevrilmesi için belirli prosedürler ve çevresel değerlendirme raporları gerekiyor, bu konularda süreci biraz uzatıyor. Ak Parti olarak konuyu yakından takip ettik ve hep birlikte başarıya ulaştık” dedi.

KAHRAMANMARAŞ SANAYİ ALANINDA ÇOK İYİ NOKTADA

Kahramanmaraş’ın siyaseten Ankara’da çok güçlü temsil edildiğinin ardını çizen Başkan Görgel:  “Kahramanmaraş’ımız sanayi alanında çok iyi bir noktada. Daha geçen hafta açıkladığımız Islah OSB’lerin ardından Gıda OSB için ise Türkoğlu ilçemizin Çobantepe mevkiinde istediğimiz alanın verilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. İlimiz ürün yetiştiriciliği açısından da Türkiye’de çok iyi noktada. Dondurmamız, biberimiz, tarhanamız, bastık ve sucuk gibi ürünlerimiz aynı bölgede modern sanayi tesislerinde işlenerek pazara sunulacak. Markalarımız daha da büyüyecek, bu işi merdiven altında yapan esnaflarımız sanayici kimliğine bürünecek. Siyasi irade olarak Ankara’da çok güçlüyüz elhamdülillah. Ve inşallah gücüde Kahramanmaraş için kullanmaya devam edeceğiz. Bu başarıda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. İlimize hayırlı olsun” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑