whatsapp

Siyaset

AKAR; BU ŞİRKETLERİN ARKASINDA KİM VAR?

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM Üyesi Haydar Akar geçtiğimiz hafta Gökdenizcilik firmasının sözleşme bitmesine rağmen kiraladığı alanda hala faaliyete devam ettiğini belirterek konuyu Meclise taşımıştı.

8 Haziran 2016 Saat: 12:48
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.547 kez okunmuştur

AKAR; BU ŞİRKETLERİN ARKASINDA KİM VAR?
AKAR; BU ŞİRKETLERİN ARKASINDA KİM VAR?

SÖZLEŞMELER BİTTİ HAKSIZ KAZANÇ DEVAM EDİYOR

Akar yine Gebze de Marmara Nakliyeciler Turizm İnş. Tic. Ltd. Şirketinin 2003 yılında 10 yıllığına kiraladığı alanda sözleşme bitimimin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen hala bu alanı işgal ettiğinin altını çizerek İçişleri Bakanı Efkalan Ala’nın cevaplaması istemi ile soru önergesi verdi.

Akar, firmaların sözleşme ve yasaları hiçe saymasını kimlerin görmezden geldiğini ve haksız kazanç sağlamasına olanak tanıdığının cevabının verilmesi gerektiğini belirterek, sözleşme 3 yıl önce bitmiş, aylık buradan şirket 300-350 bin TL kazanmaya devam ediyor hiç kimse de bunun hesabını vermiyor dedi.

ALİ BABANIN ÇİFTLİĞİ OLMUŞ

 2003 yılında Gebze Belediyesinin idare kararlarına rağmen burayı şirkete 10 yıllığına kiraladığını belirten Akar, adrese teslim bir ihale yapılıyor sonra şirket burada önce 82 dükkan, 1 akaryakıt, 4 depo, 1 otel, 1 idare binası, 1 yıkama yağlama olarak toplam 90 işyeri ruhsatı alıyor daha sonra da buna 40 yeni işyeri, 1 akaryakıt, 1 depo eklenmek suteriyle 134 işyeri ruhsatı alıyor, bunun için bir sözleşme ve ödeme yapıldı mı bilinmiyor? Kira ne kadar alınıyor bilinmiyor? Yetkililer bu konuda bir açıklama yapmıyor şirket de burayı sözleşmenin bitiminin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen babasının çiftliği gibi kullanmaya devam ediyor dedi.

Konunun takipçisi olacağını belirten Akar, sözleşme hükümlerinde kira süresinin bitimi sonrasında 15 gün içinde firma burayı idareye teslim eder ve teslim etmediği takdirde her geçen gün için aylık kira tutarına göre ödeme Belediyeye ödenir deniyor, bu ödeme 3 yıldır yapılmış mıdır? Yapılmışsa ne kadar ödeme yapılmıştır? Hangi hakla şirket burayı işgal etmeye devam ediyor tüm bu sorunlarının cevabı kamoyuna verilene kadar sormaya devam edeceğiz dedi.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑