whatsapp

Siyaset

AKAR’IN TBMM’DE GÜNDEMİ KOCAELİSPOR

TBMM uzun süren bütçe görüşmeleri sonrasında 2016 bütçesi onaylanarak ara verildi. Meclis’in son gününde söz alan CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Haydar Akar yine Kocaelispor’u gündeme getirdi.

11 Mart 2016 Saat: 14:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.201 kez okunmuştur

AKAR’IN TBMM’DE GÜNDEMİ KOCAELİSPOR
AKAR’IN TBMM’DE GÜNDEMİ KOCAELİSPOR

Kocaelispor’un bir marka olduğunu belirten Akar amatör spor kulüplerin içinde bulunduğu ekonomik sorunların çözümüne ilişkin vermiş olduğu Kanun Teklifi için destek istedi.

KOCAESLİPOR BİR MARKA

Akar konuşmasında’’  Kocaeli kentinin markası Kocaelispor arkadaşlar. Kocaelispor bugün Amatör Lig'de oynuyor, Türkiye'de oynanan profesyonel lig dâhil olmak üzere, Süper Lig dâhil olmak üzere en çok seyirciyle oynayan takım arkadaşlar ama Amatör Lig'de. AKP iktidarı gelir gelmez, yerel yönetimlerde iktidar olur olmaz Başkan gitti, Kocaelispor Türkiye Kupası'nı aldığında çıktı otobüsün üzerine, hiç emeği olmamasına rağmen o kupayla şehir turu attı ama bugün Kocaelispor'un geldiği noktada en ufak bir destek dahi vermiyor. Sahip çıkalım takımımıza. Kocaelispor gerçekten markadır Türkiye'de. Kocaelispor gerçekten Kocaeli'yi tanıtacak, o markayı tekrar ayağa kaldıralım diyorum.’’ dedi.

AMATÖR SPOR KULÜPLERİ İÇİN YASA ÇIKARALIM

Akar, 13.700 amatör spor kulübünü yakından ilgilendiren ve problemlerini büyük ölçüde çözecek olan Kanun Teklifini Meclise sunduğunu belirterek, ‘’ Onları borçlarından arındıracak, gelirlerini artıracak, o ecrimisil yoluyla el konulmuş hazine arazilerini, üçüncü şahıslara verilen hazine arazilerini tekrar devlete kazandıracak bir teklif de hazırladık. Eğer bu teklife de destek verirseniz Türkiye'de amatörler için güzel bir şey yapmış oluruz. dedi.

Konuşmasının sonun da Avrupa ülkelerinden örnek veren Milletvekili Akar, ülkemizde  6.430 kişiye bir spor kulübü düştüğünün altını çizerek,  Fransa'da 333 kişiye bir spor kulübü, Hollanda'da 417 kişiye bir spor kulübü düşüyor, gençlerimizin spora teşvikini arttırmamız gerekiyor bunun içinde Amatör spor kulüplerine destek olunmalı dedi. 

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑