whatsapp

Güncel

AKAR MUHTARLARI ZİYARET ETTİ

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar önceki gün İzmit de mahalle muhtarlarını ziyaret ederek mahallelerin ve muhtarların sorunlarını dinledi.

2 Eylül 2016 Saat: 10:19
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.456 kez okunmuştur

AKAR MUHTARLARI ZİYARET ETTİ
AKAR MUHTARLARI ZİYARET ETTİ

Meclis’in 1 Ekim tarihine kadar çalışmalarına ara vermesi sonrası soluğu Kocaeli de alan Akar, vatandaşlarla bir araya gelirken Mahalle Muhtarlarını da ziyaret ederek sorunları yerinde dinliyor.

Akar’ın İzmit de yaptığı muhtar ziyaretlerine İzmit İlçe Başkanı Mehmet Küçükkaya, İzmit Belediye Meclis Üyesi Veli Beyaztaş ve İlçe yöneticisi Hasan Çakar da eşlik etti.

VATANDAŞIN TALEPLERİNE DAHA HIZLI CEVAP BEKLİYORUZ

İlk olarak Şirintepe Mahallesi Muhtarı Nilgün Düzen ile bir araya gelen Akar 2014 seçimleri sonrası mahallenin sorunlarına sahip çıkan ve çalışan Muhtar Düzen’i kutlayarak kendisine mahalleli adına teşekkür etti.

Düzen, “Muhtarlık yolculuğuna ‘Hep birlikte el ele daha güzel bir Şirintepe’ sloganı ile yola çıktığını belirterek, Mahalle sakinlerini dinleyerek, onların taleplerini dikkate alarak, Belediye’ye başvurularda bulunuyoruz. Asfaltlanması gereken yerleri, engellilerimizin yaşamış olduğu rampa sorunlarını, Pazar yerine duyulan ihtiyaçlarına ilişkin haklı talepler için gerekli girişimleri yaptıklarını ve sorunların çözülmesinin de kendileri için en büyük mutluluk olduğunu belirtti.

Yine mahallenin uzun süredir elektrik sorunu yaşadığını belirten Düzen elektrik kablolarının yer altına alınması gerektiğini ve bunun içinde tüm yetkililerden destek istediğini söyledi.

HER MAHALLE BİR İLÇE NÜFUSUNDA

Yeni Mahalle Muhtarı Tuncay Aşkın, Serdar Mah. Muhtarı Sedat Sanbay, Kozluk Mah. Muhtarı Metin Karabıyık ile ziyaretlerine devam eden Akar, mahallelerin seçmen sayılarının 6-7 bin o nüfuslarının da 10 binin üzerinde olduğunu belirterek birçok hizmet bu mahalleler için artık gereklilik gösteriyor. Bu kadar nüfusa sahip mahalleler de Banka ATM’leri gereklilik ve ihtiyaçtır. Bankaların da bu ihtiyaca cevap vererek bu hizmetleri sağlaması vatandaşlarımız için kolaylık olacaktır. dedi.

Ziyaretlerinin ardından Akar, ‘ Her zaman muhtarlarla iletişim içinde olduğunu belirterek Muhtarlarımız parti rozeti olmayan hizmetin ilk ayakları,  bizlerde onların sorunlarını yerinde dinleyerek gerekli girişimleri yapıyoruz ve yapacağız, her şey daha yaşanabilir bir mahalle, ilçe ve kent dedi.’

ÜST GEÇİT ÇALIŞMASINI YERİNDE İNCELEDİ

Muhtar ziyaretleri sonrası Akar uzun süredir bitmesi beklenen ancak kaynak yetersizliği bahane edilerek çalışmaların durduğu ve geçtiğimiz haftalarda tekrar çalışmaların başladığı İzmit Tren Garındaki üst geçiti inceledi. Daha önce Meclis KİT Komisyonu Üyesi olarak denetim ve incelemeler de bulunan Akar üst geçitin de takipçisi olacağını belirtmiş ve TCDD Genel Müdürlüğü yetkilileri ile görüşerek çalışmaların tekrar başlatılması için devreye girmişti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑