Güncel

Anadolu geleneği "Aşıklar Şöleni" ne yoğun ilgi

Gebze’de düzenlenen aşıklar şöleninde Anadolu'nun çeşitli illerinden gelen sanatçılar seslendirdikleri bir birinden güzel türkü ve deyişlerle kulakların pasını sildi.

18 Eylül 2022 Saat: 21:57
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.597 kez okunmuştur

Anadolu geleneği Aşıklar Şöleni ne yoğun ilgi
Anadolu geleneği "Aşıklar Şöleni" ne yoğun ilgi

Anadolu geleneği Aşıklar şölenine yoğun katılım şaşkınlık yarattı Aşıklar söyledikleri türkü ve atışmalarla geceye katılanları mest etti.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün ev sahipliğinde Adem Yavuz Pazar Yerinde düzenlenen aşıklar şölenine ilçe protokolü ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Taner Öztürkoğlu’nun sunuculuğunu üstlendiği Aşıklar Şöleninde sahne alan mahalli sanatçılar atışma ve türkülerle Gebzelilerin beğenisini topladılar.  

Aşıklar Şöleninde sanatçıları yalnız bırakmayan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Saz ve söz ustaları aşıklarımızla bu güzel akşamda bir aradayız. Anadolu kültürümüzün motiflerini söz ile gönlümüze işleyen halk ozanlarımıza ve siz değerli hemşerilerimize katılımınızdan ötürü teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Gebze Belediyesi Aşıklar Şöleni’nde mahalli sanatçılar Ahmet Porazoğlu, İsrafil Daştan, Erzade Kapan, Temel Turabi, Taceddin Dursun, Orhan Üstündağ, Ilgar Çiftçioğlu, Rahim Sağlam, Ozan Reyhani, Mustafa Kurbanoğlu, Erol Şahinler, Metin Bulutlu, Fevzi Türkel, Yanık Ayhan, Metin Ayıker, İlhan Kınalı, Cengiz Çalışkan, Taha Turabi ve Taner Öztürkoğlu en güzel türkülerini Gebzeli sanat severler için seslendirdi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑