whatsapp

Siyaset

“ARALARINDA ORGANİK BAĞ VAR”

CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, AKP ile FETÖ arasında doğrudan ve organik bir bağ olduğunu belirterek, bu bağdan ötürü FETÖ ile mücadelede gerekli iradenin gösterilemediğini ifade etti.

7 Haziran 2017 Saat: 13:23
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.663 kez okunmuştur

“ARALARINDA ORGANİK BAĞ VAR”
“ARALARINDA ORGANİK BAĞ VAR”

CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, AKP ile FETÖ arasında doğrudan bağ olduğunu söyledi.  Dursun yaptığı açıklamada, “AKP ile FETÖ arasında doğrudan bağ vardır. Bu bağ çeşitli şekillerde kurulmuştur; En önemlisi kız alıp verme ile akrabalık bağı. Diğer bağlar ise aynı menzile ermek için kurulan şirket ortaklıkları ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarından alınan ballı ihaleler, AKP'nin il, ilçe, genel merkez, kadın ve gençlik, yöneticiliklerinde görev alması, devletin kritik noktalarına bilerek ve isteyerek amaçlarına ermek için bürokrat yerleştirilmesi, adalet mekanizmasına kendi yargı mensuplarının yerleştirilmesi, Ergenekon, balyoz gibi operasyonlarla FETÖ'cü subayların kritik noktalara tayin, terfi ve atanması yoluyla, Emniyet müdürlüklerine FETÖ tavsiyesi ile işe alma, atama, tayin ve terfi, Milli eğitimde işe alma, AKP belediyeler eliyle kurulan Meslek Edindirme Kursları, Kurulan yardım dernekleri ve vakıflar yoluyla, Yurt dışı ve ülke içinde açılan cemaat okulları ve dershaneler. Ve saymakla bitmeyen ilişkiler üzerinden AKP ve FETÖ "kazan kazan" formülü ile Cumhuriyetin tüm kaleleri fethedilmiş , devletin bürokratik, ekonomik ve siyasi yapıları paylaşılmıştır.”dedi.

KAZANIMLARI KAYBETME KORKUSU

AKP ve FETÖ arasında ortada güçlü bir "organik bağ" kurulduğunu ifade eden  Recep Dursun,  “FETÖ ile mücadelede başarısızlığın en önemli sebebi bu muazzam bağ, bu bağ sebebiyle elde edilen kazanımlar ve kaybetme korkusudur. İlişkiler yumağı ortaya saçılmaya başlayınca organik bağın ne denli girift olduğu görülmekte, iktidar cenahında durum FETÖ'yü silip atmanın kendileri yönünden zorluğu sebebiyle, imha ve yok etmek yerine diz çöktürmeye dönüştürülmektedir. Bu da mücadeleyi alamete uğratmakta, devletin kurumlarının yerinde çalışmasını da engellemektedir.

FETÖ İLE MÜCADELE İRADELERİ YOK

Yani AKP, uzun yıllara dayalı, aynı menzile erişmek için FETÖ ile kurduğu koalisyon, organik bağa dönüşmesi sebebiyle mücadele etme iradesini gösterememektedir. Son dönemlerdeki gelin ve damat vakaları bunların en güzel örnekleridir. Artık bu musibetlerden milleti ve devleti kurtarmak AKP' yi aşmakta, bunun ancak ve ancak AKP dışımdaki iktidar seçenekleri ile mümkün olduğu gerçeği önümüzde durmaktadır. Milletin bir karar verme zamanı gelmiştir.”dedi,

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑