whatsapp

Dünya

Arslantepe Höyüğü UNESCO listesine girdi

Türkiye'nin bir kültür varlığı daha dünya mirası oldu. Arslantepe Höyüğü 44. Dünya Miras Komitesi toplantısında alınan kararla UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girdi. MALATYA (İGFA) - Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bulunan ve UNESCO Dü...

26 Temmuz 2021 Saat: 17:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 618 kez okunmuştur

Arslantepe Höyüğü UNESCO listesine girdi
Arslantepe Höyüğü UNESCO listesine girdi

Türkiye'nin bir kültür varlığı daha dünya mirası oldu. Arslantepe Höyüğü 44. Dünya Miras Komitesi toplantısında alınan kararla UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girdi.

MALATYA (İGFA) - Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Kültür Miras Geçici Listesi’nde yer alan Arslantepe Höyüğü kalıcı listeye alındı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’da sosyal medyadan paylaşımda bulundu. Bakan Ersoy, “Türkiye'nin bir kültür varlığı daha dünya mirası oldu” dedi.

Geçmişi milattan önce 5 binli yıllara dayanan höyüğü, her yıl on binlerce kişi ziyaret ediyor. Şimdiye kadar yapılan kazılarda çok sayıda eser ortaya çıkarıldı. 7 bin yıllık geçmişiyle aristokrasinin doğduğu, ilk devlet şeklinin ortaya çıktığı Arslantepe Höyüğü, 2014'te geçici listeye alınmıştı.

https://twitter.com/MehmetNuriErsoy/status/1419639863326949378

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑