Eğitim

Aydın ADÜ, TÜBİTAK’tan en çok proje desteği alan 15. üniversite oldu

Dünyanın tanınmış üniversiteleri arasında yer alan Stanford Üniversitesi tarafından yapılan dünyanın en iyi bilim insanları listesinde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ)'nden 3 öğretim üyesi yer aldı. Kemal ETLEÇ (Didim Postası)...

31 Temmuz 2021 Saat: 18:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 293 kez okunmuştur

Aydın ADÜ, TÜBİTAK’tan en çok proje desteği alan 15. üniversite oldu
Aydın ADÜ, TÜBİTAK’tan en çok proje desteği alan 15. üniversite oldu

Dünyanın tanınmış üniversiteleri arasında yer alan Stanford Üniversitesi tarafından yapılan dünyanın en iyi bilim insanları listesinde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ)'nden 3 öğretim üyesi yer aldı.

Kemal ETLEÇ (Didim Postası) - ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, üniversitenin Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında Aydın’da görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.

Rektör Prof. Dr. Aldemir, Aydın'da ADÜ'de Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyemiz ve Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Ethem Aktürk, Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atila Yüksel ve Ziraat Fakültesi Öğretim Üyemiz Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Akpınar, dünyanın önde gelen üniversitelerinden Stanford Üniversitesi’nce (Amerika Birleşik Devletleri) hazırlanan dünyanın en iyi bilim insanlarının yer aldığı listeye girdiğini açıkladı.

Pandemi koşullarına rağmen çalışmalarında hız kesmeden devam ettiklerini söyleyen Rektör Aldemir, , Türkiye’nin birçok ülkeye nazaran bu konuda önemli bir duruş sergilediğini ifade ederek, "Gerek sağlık sisteminin gerekse vatandaşların gösterdikleri hassasiyetin ülkemizi çok önemli bir noktaya taşıdığını söyledi. 2020 yılında ilan edilen “Bilimsel Seferberlik Yılının” önemli kazanımları da beraberinde getirdiğini ifade eden Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Üniversitemiz, TUBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı (1001) kapsamında 2020 yılı 1. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığı’na (ARDEB) önerilen projelerin bilimsel değerlendirme sürecinin tamamlanmasıyla bu dönemde kabul edilen projeleri ile sıralamada tüm devlet ve vakıf üniversiteleri içinde 15. sırada yer aldı. Üniversitemiz, 28 yıllık tarihinde ilk defa TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin sıralamasında iki yüz küsur üniversite arasında yüzde 10’luk dilimde yer almış ve yine büyük bir gurur yaşatmıştır. TÜBİTAK ULAKBİM Veri Tabanı’na göre TR Dizin sıralamasında Türkiye’deki tüm üniversiteler arasından; ‘En çok yayın üretmede ADÜ 23. Sırada’, ‘En çok atıf almada ADÜ 24. Sırada’, TÜBİTAK proje sıralamasında ise 45 proje ile ‘en çok proje üretmede ADÜ 25. Sırada’ yer aldı. Bu sonuçların her biri için ayrı ayrı gurur yaşıyoruz" diye konuştu.

Aldemir ayrıca, üniversitenin 2021 yılı bütçesinin geçen yıla oranla 91 milyon TL artırılarak 538 milyon 535 bin TL olarak kabul edildiğini belirterek; “2021 yılı bütçesi, yaklaşık yüzde 21 artış gösterdiğini kaydetti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑