whatsapp

Dünya

Bakan Çavuşoğlu: “Afganistan’da diyalogumuz tüm taraflarla sürüyor”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Afganistan'da Taliban da dahil tüm taraflarla görüşmeler yaptığını söyledi. ANKARA (İGFA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ürdünlü mevkidaşı Ayman Safadi ile Ürdün'de iki...

17 Ağustos 2021 Saat: 14:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 434 kez okunmuştur

Bakan Çavuşoğlu: “Afganistan’da diyalogumuz tüm taraflarla sürüyor”
Bakan Çavuşoğlu: “Afganistan’da diyalogumuz tüm taraflarla sürüyor”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Afganistan'da Taliban da dahil tüm taraflarla görüşmeler yaptığını söyledi.

ANKARA (İGFA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ürdünlü mevkidaşı Ayman Safadi ile Ürdün'de ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından basın toplantısında konuştu.

Çavuşoğlu Ürdün'ün başkenti Amman'da yaptığı açıklamada tüm taraflarla diyaloğa geçtiklerini belirterek, "Şu ana kadar Taliban'ın verdiği mesajları olumlu karşıladık. Afganistan'ın ekonomik kalkınmasını, istikrarını, barışını, huzurunu desteklemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu arada Ürdün Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı kardeşim Ayman Safadi ile yaptıkları görüşmenin ayrıntılarını da paylaşan Bakan Çavuşoğlu, "Bölgemizin istikrarı bakımından büyük önem taşıyan kardeş Ürdün'le işbirliğimizi her alanda güçlendiriyoruz" dedi.

https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1427542265644392450

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑