whatsapp

Siyaset

BAKAN IŞIK, “REJİM DEĞİŞİKLİĞİ YOK”

Partisinin Gebze Gençlik Kolları tarafı düzenlenen programda konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Ortada rejim tartışması yokken durumu rejim tartışmasına açmanın izahı yok. CHP oturacak yerden ahkam kesiyor.”dedi.

6 Şubat 2017 Saat: 11:36
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.565 kez okunmuştur

BAKAN IŞIK, “REJİM DEĞİŞİKLİĞİ YOK”
BAKAN IŞIK, “REJİM DEĞİŞİKLİĞİ YOK”

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, AKP Gebze İlçe Gençlik Kolları’nın ‘Ahde Vefa’ programına katıldı.

Gebze Ramada Otel’de düzenlenen programa bakan Işık’ın yanı sıra AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AKP Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, Çayırova İlçe Başkanı Zafer Kılıç, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, Gebze İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ertan Kara ile  il ve ilçe yöneticileri katıldı.

YÖNETİMSEL DEĞİŞİK VAR

Programda konuşan Bakan Işık, referandumun CHP tarafından rejim değişikliği olarak  sunulduğunu belirterek, “ Bunu CHP bir rejim değişikliği biçiminde sunuyor. Bu bir rejim değişikliği değildir. Ortada rejim tartışması yokken durumu rejim tartışmasına açmanın izahı yok. CHP oturacak yerden ahkâm kesiyor. Bu bir rejim tartışması değildir. Yönetim sistemi değişikliğine rejim değişikliği demek Türkiye cumhuriyeti küçümsemektir. Rejim değişikliği tartışması halka güvenmemek demektir. Ülkenin geldiği noktada ilerde daha büyük sıkıntılarla karşılaşmamak için bir sisten yönetimi değişikliğine gidilmesi gerekir. Bu tartışma yeni değildir. 28 Şubat sürecindeki hükümet krizlerinden sonra başkanlık ve yarı başkanlık tartışması oldu 2007 yılında Türkiye’de fiilen başkanlık sistemine geçmişti. Türkiye’nin yönetilemez hale gelmemesi için bir teklif hazırladık.

İSTİKRARI SAĞLAMANIN YOLU

Temsilde adalet ve yönetimde de istikrarı sağlamanın yolu yönetimi direk seçmektir. 2 temel unsuru hayata geçirenin yolu sistemi değiştirmektir. Türkiye kritik süreçleri yaşadı. Bunun yerine ülkeyi kim yöneteceğini sandıkta belirlesek daha iyi olmaz mı? Partiler yüzde 50’nin üzerine çıkamıyorsa partiler birbiri ile ittifak yapsın. Bu sistem daha şeffaf daha açık hale getiriyoruz. Buna karşı çıkabilirsiniz. CHP buna da karşı. Bir siyasetin alternatif üretme sorumluluğu yok mu? Bir gemide bir kaptan olmalı. İki kaptan olurda o gemi batar. CHP niye bir alternatif getirmediniz? Bu nasıl muhalefet?”dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑