whatsapp

İGF

Bakan Şimşek: Vergi kaybına yönelik yapay zeka destekli çalışmalar tamamlandı -

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV'deki oran uyumsuzluklarını tespit etmeye yönelik yapay zeka destekli çalışmaların tamamlandığını duyurdu.ANKARA (İGFA) - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kayıp ve kaçağına sebebi...

8 Nisan 2024 Saat: 13:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 80 kez okunmuştur

Bakan Şimşek: Vergi kaybına yönelik yapay zeka destekli çalışmalar tamamlandı -
Bakan Şimşek: Vergi kaybına yönelik yapay zeka destekli çalışmalar tamamlandı -

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV'deki oran uyumsuzluklarını tespit etmeye yönelik yapay zeka destekli çalışmaların tamamlandığını duyurdu.

ANKARA (İGFA) - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet vererek haksız kazanç sağlayanların ve haksız rekabet oluşturanların takipçisi olmaya devam edeceklerini belirtti.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Şimşek, "KDV’deki oran uyumsuzluklarını tespit etmeye yönelik; Vergi Denetim Kurulu Başkanlığımız, Gelir İdaresi Başkanlığımız ve Risk Analizi Genel Müdürlüğümüzün yapay zeka destekli çalışmalarını tamamladı. Temel ihtiyaç ürünleri üzerindeki vergi yükünü azaltmak için uygulanan düşük KDV oranlarını istismar ettiği tespit edilen firmalara yönelik saha denetimleri yapılacak. Vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet vererek haksız kazanç sağlayanların ve haksız rekabet oluşturanların takipçisi olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/memetsimsek/status/1777244105514369222

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑