whatsapp

Siyaset

“BENDE SİZDEN HESAP SORARIM”

CHP İl Başkanı Sarıbay İlçe Başkanlarına seslendiği toplantıda, “Seçimden sonra Genel Merkez bana hesap sorarsa bende size hesap sorarım” dedi.

5 Şubat 2017 Saat: 14:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.332 kez okunmuştur

“BENDE SİZDEN HESAP SORARIM”
“BENDE SİZDEN HESAP SORARIM”

CHP İl Başkanlığı tarafından her ayın ilk Perşembe günü düzenlenen İlçe Başkanları Toplantısı’nın dördüncüsü partinin il binasında yapıldı. İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya İl Yönetimi, ilçe başkanları, kadın kolları başkanları, gençlik kolları başkanları katılım sağladı. Toplantıda ilçe başkanlarına ve partililerine seslenen İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “İlçe başkanlarımı ben burada uyarıyorum. Kendinize muhalifleri de katmanız lazım. Seçimden sonra Genel Merkez bana sorarsa ben de sizden sorarım” dedi

ÜLKE YANGIN YERİ

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Ülke yangın yeri. OHAL ile ilgili özgürlükler kısıtlama altında. Ama bunu vatandaşa anlatmakta zorlanıyoruz. Gençler de çalışanlar da dahil evet ne anlama geliyor hayır ne anlama geliyor bilmeyen çok kişi var. Bize burada çok iş düşüyor. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır, burada birlikteliğe ihtiyaç var. Bunu vatandaşa anlatırken bir siyaset yarışı olarak ilgilenmemesini anlatmamız lazım. Gittiğiniz yerlerde sizin parti kimliğinize, rozetinize ihtiyacınız yok. Esnafı gezip broşür verip elini sıkıp, ‘hayırda hayır var’ gibi bir propaganda dönemini yaşamayacağız. Kahvelere gidip insanların oyunlarını bozup, sinirlerini bozup konuşmayacağız” dedi.

REJİM DEĞİŞİKLİĞİ

Referandumda nasıl bir yol izleyeceklerini belirten Sarıbay, “Her aileye ulaşıp bize oy vermesi muhtemel olan insanlarla bağlantı kurmalıyız. Broşürler geldi. Her ilçe başkanımız bunu biliyor. Sizin de bunu kendi yönetiminize anlatmanız lazım. Her vatandaştan bunu sıkı sıkıya öğrenmesini beklemeyin. Bunun bir rejim değişikliği olduğunu söylemeniz lazım. Partili bir başkanın doğu olmadığını söylemeniz lazım. İnsanlara ‘AKP’ye oy da veriyor olabilirsiniz. Hayır çıktığı takdirde ne AKP iktidarlığını kaybedecek ne de Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanlığını kaybedecek. Bu rejim değişikliğine hayır diyeceksiniz’ diye anlattığınız takdirde sizi anlamakta zorlanmadan kabul edebilir diye düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

KİMSEYİ ÖTELEMEYİN

Sarıbay, ilçe başkanlarından bir kez daha ricada bulunurken “Ben bu referandum sürecinde tekrar söylüyorum; ilçe başkanlarımdan tek şey istiyorum, hiç kimseyi ötelemeyin. Başka partilere gidin. MHP’ye, SP’ye, AKP’ye git diyoruz. Tabi önce kendi partilini kendi içine bir kat. Özellikle istirham ediyorum. İlçe başkanlarımı ben burada uyarıyorum. Kendinize muhalifleri de katmanız lazım. Seçimden sonra Genel Merkez bana sorarsa ben de sizden sorarım” dedi. Devamında 5 Şubat Pazar günü Ankara’ya gideceklerini belirterek “Ankara’daki toplantıya 900’e yakın ilçe başkanımız davetli. Ortalama bin kişilik toplantı olacak. Toplantıda nelere dikkat etmeliyiz, neleri yapmalıyız, yapmamalıyız şeklinde sunum yapılacak. Her il başkanımıza doküman verilecek” diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑