Güncel

Beylikbağı’nda Ramazan Coşkusu

Ramazan ayının manevi atmosferi, Gebze’de düzenlenen anlamlı bir etkinlikle vatandaşlara unutulmaz bir akşam yaşattı.

9 Mart 2026 Saat: 15:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 184 kez okunmuştur

Beylikbağı’nda Ramazan Coşkusu
Beylikbağı’nda Ramazan Coşkusu

www.yedincigunhaber.com 7.GÜN HABER / Özden Demirci

Gebze Beylikbağı Sarı Camii Meydanı’nda gerçekleştirilen program, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma ruhunu yansıtan görüntülere sahne oldu. Gebze Belediyesi ile Kocaeli Giresun Yağlıdereliler Derneği iş birliğinde düzenlenen etkinlik, bölge halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

ÇOCUKLAR CAMİ AVLUSUNU ŞENLENDİRDİ

Teravih namazının ardından başlayan programda özellikle çocukların ilgisi dikkat çekti. Kısa sürede dolan cami avlusu, Ramazan akşamına renk katan çocukların neşesiyle adeta bir şenlik alanına dönüştü.

Etkinlik kapsamında sahnelenen Hacivat–Karagöz gösterisi ile çocuk tiyatrosu minik izleyicilerden büyük alkış aldı. Ayrıca yüz boyama etkinlikleri de çocukların en çok ilgi gösterdiği aktiviteler arasında yer aldı. Program boyunca pamuk şeker, Osmanlı macunu, lokma ve Ramazan şerbeti gibi geleneksel ikramlar vatandaşlara dağıtılarak Ramazan kültürünün önemli unsurları yaşatıldı.

MANEVİ ATMOSFER GÖNÜLLERİ BULUŞTURDU

Programın manevi bölümünde Ayasofya Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Bünyamin Topçuoğlu tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Okunan ayetler eşliğinde cami meydanında huzur dolu anlar yaşandı.

Gecenin en anlamlı anlarından biri ise vatandaşların hep birlikte söylediği “Kâbe’de Hacılar” ilahisi oldu. Cami avlusunu dolduran kalabalık ilahiye eşlik ederek Ramazan ayının manevi atmosferini birlikte paylaştı.

ÇOCUKLARA RAMAZAN HEDİYESİ

Etkinlik kapsamında Gebze Belediyesi tarafından çocuklar için hazırlanan Ramazan temalı kitapçıklar da dağıtıldı. Çocuklar hem eğlenceli etkinliklere katıldı hem de Ramazan’ın anlam ve önemini anlatan bu kitapçıklarla manevi değerleri öğrenme fırsatı buldu.

“BU COŞKU BİZE GÜÇ VERİYOR”

Programda konuşan Kocaeli Giresun Yağlıdereliler Derneği Başkanı Engin Güngör, etkinliğin ikincisini düzenlemekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Çocuklarımızın meydanı hınca hınç doldurması bizim azmimizi ve motivasyonumuzu daha da artırıyor” dedi. Güngör ayrıca organizasyona destek veren Yağlıdereli köy derneklerine teşekkür ederken, iş birliği dolayısıyla Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’e de şükranlarını iletti.

Programa katılan Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Yandık da Başkan Zinnur Büyükgöz adına vatandaşları selamlayarak Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma duygularını pekiştirdiğini vurguladı.

Yoğun katılımla gerçekleşen program, Ramazan akşamlarının manevi iklimini çocukların neşesiyle buluşturan anlamlı bir etkinlik olarak hafızalarda yer etti.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑