Sağlık

Binlerce vatandaşın ağız sağlığına mobil hizmet -

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Teşhis ve Tedavi Aracı, bugüne kadar yaklaşık 7 bin vatandaşın muayene ve tedavi ihtiyacını karşıladı.GAZİANTEP (İGFA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyes...

20 Ocak 2023 Saat: 17:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 171 kez okunmuştur

Binlerce vatandaşın ağız sağlığına mobil hizmet -
Binlerce vatandaşın ağız sağlığına mobil hizmet -

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Teşhis ve Tedavi Aracı, bugüne kadar yaklaşık 7 bin vatandaşın muayene ve tedavi ihtiyacını karşıladı.

GAZİANTEP (İGFA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'yle Japonya Büyükelçiliği arasında imzalanan protokol kapsamında Türkiye'de bir ilk niteliği taşıyan ve Japonya Uluslararası İş birliği Ajansı'nın (JICA) hibe desteğiyle kurulan "Ağız ve Diş Sağlığı Teşhis ve Tedavi Aracı", kırsal bölgelerde yaşamını sürdüren çocuk, yaşlı veya engelli bireylerin ağız ve diş sağlığı problemlerini teşhis ve tedavi etmeyi sürdürüyor.

Bu kapsamda içinde panoramik röntgen ve diş ünitesini içeren Ağız ve Diş Sağlığı Teşhis ve Tedavi Aracı, 2020 yılı Eylül ayından itibaren tam donanımlı ekipmanı ile sağlık hizmeti vermeye başladı ve bugüne kadar toplamda 6 bin 712 kişinin ağız ve diş sağlığı konusunda teşhis ve tedavisini gerçekleştirdi.

GBB Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay yaptığı yazılı açıklamada projenin hayata geçirilmesindeki ana hedefin şehir merkezine uzak bölgelere hizmet götürmek olduğunu belirtti.

Söz konusu aracın Türkiye ve Gaziantep için büyük önem taşıdığını ifade eden Tolay, "Bu proje hayata geçirildiği gün itibariyle Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyordu.  Hedefimiz, erişimi hastane koşullarına uzak olan bölgelerdeki vatandaşlarımıza ulaşarak hizmetimizi yerine getirmek. Bu doğrultuda binlerce vatandaşımızın da yaşamına dokunduk" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑