Eğitim

Bir okuldan çok daha fazlası!

Darıca Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) eğitim ara tatil olmasına karşın Kış Okulu kapsamında da devam ediyor.

31 Ocak 2023 Saat: 13:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.953 kez okunmuştur

Bir okuldan çok daha fazlası!
Bir okuldan çok daha fazlası!

İlkokullarda genel ve özel yetenek tanılamasıyla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak açılmış olan Darıca Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) eğitim ara tatil olmasına karşın Kış Okulu kapsamında da devam ediyor.

 “Genel Yetenek, Müzik ve Görsel Sanatlar” ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki zekâ, yaratıcılık, sanat, liderlik kapasiteleri veya özel akademik alanlarda yaşıtlarına göre yüksek düzeyde performans gösteren öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmaları ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü- Özel Yeteneklilerin Geliştirilmesi Daire Başkanlığı bünyesinde kurulmuş özel eğitim kurumu olan Darıca Bilim ve Sanat Merkezi’ne,  (BİLSEM) kısa bir süre önce açılmasına rağmen velilerin ve öğrencilerin büyük ilgisi oldu.

Okul Müdürü Gülay Karaman Siner, okul hakkında şu bilgilendirmede bulundu; Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 2022 yılında Emek Mahallesi Şermin Sokak’taki binada eğitim-öğretime başlayan BİLSEM Darıca’da açılan ilk Bilim Sanat Merkezi. Merkez de toplam 195 öğrenci eğitim-öğretim görmekte ve 13 öğretmen, iki hizmetli görev yapmakta.

Misyonumuz; zekâ, yaratıcılık, sanat, liderlik kapasiteleri veya özel akademik alanlarda yaşıtlarına göre yüksek düzeyde performans gösteren öğrencilerimizi özel atölyelerimizde geleceğe yön veren bireyler olarak yetiştirmek için konusunda uzman öğretmenlerimiz tarafından özel eğitim programlarıyla yaşantısal bir eğitim vermektir.

Millî Eğitim Bakanlığı'nın yaz okullarının ardından bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde başlattığı “Kış Okulu" projesini biz de Darıca Bilim ve Sanat Merkezi olarak hayata geçirdik.

21 Ocak'ta başlayarak 3 Şubat'a kadar sürecek olan kurslarda, Matematik Uygulamaları, Robotik kodlama, Akıl Oyunları, Tasarım ve İnovasyon ile Yabancı Dil branşlarında atölyeler açtık. Kurslara Darıca ve Çayırova’dan gelen aileler ve çocuklar kış okulumuza beklediğimizden fazla ilgi gösterdi.

Öğrenciler iki hafta boyunca birbirinden farklı ve eğlenceli etkinliklere katılmış olacaklar. Burada amaç; Öğrencilerin eğlenirken yaşayarak, gözleyerek ve yaparak içselleştirmelerini sağlamak; bilimsel bakış açılarının olumlu yönde gelişmesine katkıda bulunmak, bilime ve sanata olan ilgi, sevgi ve farkındalık düzeylerini artırmak amaçlanmakta.’’

BİLSEM’DE KAYIT VE  EĞİTİM

Kayıtları yapılan öğrenciler; Uyum (Oryantasyon), Destek Eğitimi; İletişim Becerileri, Grupla Çalışma Teknikleri, Öğrenme Yöntemleri, Problem Çözme Teknikleri, Bilimsel Araştırma Teknikleri, Yabancı Dil, Bilgisayar, 8 Sosyal Etkinlikler, Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme, Özel Yetenekleri Geliştirme, Proje Üretimi/Yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alınırlar.

Öğrenciler program aşamalarındaki performans, istek, gayretli olmalarına ve devamlarına bağlı olarak eğitimlerine liseyi bitirene kadar devam edebilir. Tüm programlar öğrenci merkezli, disiplinler arası, modüler yapıda; öğrencilerin yaratıcılığını, sorunlara farklı yaklaşım ve çözüm bulma becerilerini geliştirecek ve yetişkinlik dönemlerindeki şartlara hazırlayacak nitelikte bireyselleştirilerek hazırlanır. Programların uygulanmasında okuldan tamamen farklı özel eğitim yöntem ve teknikleri, özel materyaller ve özel eğitim ortamları kullanılır. Bilim ve Sanat Merkezlerindeki eğitim, öğrencilerin örgün eğitimlerinden farklı olarak gerçekleştirilir. Okullarında öğrenciler geçer not alma ve sınavlara hazırlanma amacıyla hareket ederken, BİLSEM’ in yapısında sınıf geçme, not alma vb. amaçlar yer almaz. Bunun yerine süreç odaklı, proje tabanlı öğretim modeliyle öğretim sağlanır ve öğrencilerin istenilen niteliklere uygun projeler gerçekleştirmeleri beklenir.

Bu arada BİLSEM öğrencileri, Gebze Teknik Üniversitesi’ni ziyaret ederek Çevre Mühendisliği Ana Bilim Dalı Hocalarından Profesör Doktor Hüseyin Cengiz Yatmaz ve Profesör Doktor Nihal Bektaş'a konuk oldular ve birlikte laboratuvarda deney yapma fırsatı buldular. Öğrenciler bir başka etkinlikte de astronomi ve uzay bilimleri konusunda ilgi ve merak uyandırmak, yeni bilgilere ışık tutmak ve var olan bilgilerin pekişmesini sağlamak amacıyla İstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri  Fakültesi’ni gezdiler.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑