whatsapp

Ekonomi

BİRLEŞİKMETAL'DE TİS GÖRÜŞMESİ

Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, Gebze bölgesinde 16 işyerinde 4 bin civarında üyeyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini işçilerin isteğine uygun olarak sonuçlandırmak amacında oldukları

16 Ekim 2017 Saat: 11:57
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.330 kez okunmuştur

BİRLEŞİKMETALDE TİS GÖRÜŞMESİ
BİRLEŞİKMETAL'DE TİS GÖRÜŞMESİ

Birleşik  Metal  İş Sendikası ile Türkiye Metal İşverenleri Sendikası (MESS) arasında yürütülmekte olan Grup Toplu Sözleşme görüşmelerinin 2. Oturumu geçtiğimiz hafta   MESS Genel Merkezinde yapıldı.   Sendika tarafından yapılan açıklamada, “Toplantıda, 15 madde gündeme alındı. 9 madde anlaşma ile sonuçlandı. 6 madde daha sonraki görüşmelere gündeme alınmak üzere ertelendi. Taraflar, bir sonraki toplantının 23 Ekim 2017 tarihinde saat 14:00’te MESS Genel Merkezinde yapılmasını kararlaştırdılar.”denildi.

MESS Grup TİS görüşmeleri ile ilgili olarak gazetemize açıklama yapan  Birleşik Metal  İş Sendikası  Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, Gebze bölgesinde 16 işyerinde  4 bin civarında üyeyi ilgilendiren TİS’i işçilerin isteğine uygun olarak  sonuçlandırmak  amacında olduklarını söyledi.

İŞÇİLERİN İSTEĞİNE GÖRE SONUÇLANACAK

Necmettin Aydın şunları ifade etti, “6 Ekim’de MESS Grup TİS görüşmelerine başladık. Gebze’de 16 işyerinde 4 bin  civarında üyemiz ile bu görüşmelerde ki en ağırlık bölge.  Görüşmelerin 2’ncisi geçtiğimiz hafta tamamlandı  23 Ekim’de  üçüncü  görüşmeyi yapacağız.  2 Aylık zaman dilimi   6 Aralık’ta sona eriyor.  O tarihi kadar bir anlaşma olmazsa  arabulucu olacak yine sonuçlanmaz  greve çıkacağız.  Zaten  işverenin tutumuna bakılırsa  grev kaçınılmaz gibi görünüyor. Çünkü onlar  3 yıllık anlaşma istiyorlar ve bizim hazırladığımız taslağı yüksek buluyorlar”dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑