whatsapp

Siyaset

BOŞANMA DAVALARINDA ÇOCUĞA DA AVUKAT ATANMALI

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet boşanma davalarında müşterek çocuklara avukat atanmasıyla ilgili kanun teklifi verdi

16 Haziran 2016 Saat: 12:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.696 kez okunmuştur

BOŞANMA DAVALARINDA ÇOCUĞA DA AVUKAT ATANMALI
BOŞANMA DAVALARINDA ÇOCUĞA DA AVUKAT ATANMALI

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet boşanma davalarında müşterek çocuklara avukat atanmasıyla ilgili kanun teklifi verdi 
Boşanma davalarında taraflar arasında müşterek çocukların durumlarının gözetilmesinin esas olması gerektiğini savunan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, boşanma davalarında çocuklara avukat atanmasıyla ilgili kanun teklifi verdi. 

ÇOCUKLAR KAPANIN ELİNDE KALMASIN

Meclis çatısı altında; Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeliği, Aile Bütünlüğünü Koruma Meclis Araştırma Komisyonu ve CHP Kadın Çocuk Hak İhlalleri İnceleme Komisyonu üyelikleri bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, boşanma davalarında çocukların durumlarının gözetilmesi ile ilgili kanun teklifini meclise sundu. Özellikle çekişmeli boşanma davalarında en büyük zararı görenlerin de yine çocuklar olduğunu belirten Milletvekili Hürriyet, boşanma davalarında bulunan tarafların, çocuğu veya çocukları birbirlerine karşı koz olarak kullanabildiğini dile getirerek, “Çocukların psikolojilerinin yanı sıra gelecekleri bile düşünülmeden; amiyane bir tabirle kapanın elinde kalmaktadır. Milletvekili Hürriyet, “Anne babanın bile haklarını korumakta yetersiz kalan adalet sistemi, çocukların haklarını korumakta tamamen etkisiz kalmakta, çocuğun hakları anne ya da babanın taahhütlerine bırakılmakta. Hak aramanın en önemli unsurlarından olan avukatlık müessesesi, sadece çocuk suç işlediğinde çalışmakta” dedi. 

ÇOCUKLARIN HAKLARI BOŞANMADA DA GÖZETİLMELİ

Açıklamasına devam eden CHP’li Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Boşanma davalarında ana-babanın hakları olduğu kadar çocukların da, Türkiye’nin 1990 yılı itibariyle kabul ettiği Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde yer alan yaşama ve gelişme, sağlık hizmetlerine erişim, eğitime erişim, insana yakışır yaşam standartlarına erişim ile istismar ve ihmalden korunma hakları bulunmakta. Bu bağlamda, boşanma davalarında çocuğa atanacak olan avukatın, çocuğun da haklarını koruma konusunda önemli bir unsur olacaktır. Boşanma davalarında anne ve babası arasında kalan çocuk; çocuğun korunmasını amaçlayan  5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu’nun 1’inci maddesindeki, “Bu Kanunun amacı, korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocukların korunmasına, haklarının ve esenliklerinin güvence altına alınmasına ilişkin usûl ve esasları düzenlemektir” maddesinde yer alan ‘Korunmaya ihtiyacı olan’ tabirine uymaktadır” açıklamasında bulundu. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑