Eğitim

Bursa Büyükşehir’den Mudanya’ya ‘Aile Destek Merkezi’

Bursa'nın Mudanya ilçesinde Ömerbey Mahallesi’nde bulunan ve eski Özel İdare’den Büyükşehir Belediyesi’ne geçen binanın olduğu alan BUSMEK, Ana Kucağı ve Aile Danışmanlık hizmetlerinin içinde bulunacağı "Aile Destek Merkezi"ne dö...

11 Ağustos 2021 Saat: 10:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 392 kez okunmuştur

Bursa Büyükşehir’den Mudanya’ya ‘Aile Destek Merkezi’
Bursa Büyükşehir’den Mudanya’ya ‘Aile Destek Merkezi’

Bursa'nın Mudanya ilçesinde Ömerbey Mahallesi’nde bulunan ve eski Özel İdare’den Büyükşehir Belediyesi’ne geçen binanın olduğu alan BUSMEK, Ana Kucağı ve Aile Danışmanlık hizmetlerinin içinde bulunacağı "Aile Destek Merkezi"ne dönüşüyor.

BURSA (İGFA) - Mudanya'da PTT yanındaki alanda konuşlandırılacak Mudanya Aile Destek Merkezi'nin temel atma töreni BURBAK Otoparkı'nda gerçekleştirildi. Törene AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü, MHP Mudanya İlçe Başkanı Erkut Seymenler, belediye meclis üyeleri ile bazı muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Mudanyalıların yoğun olarak kullanacağı modern binayı ilçeye kazandıracaklarını ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, zemin+3 kat olarak inşaa edilecek binada, bayanlar için spor salonu ile BUSMEK kurslarının daha sağlıklı mekanlarda yapılabilmesine olanak sağlayan derslikler ve Ana Kucağı Eğitim Merkezi'nin faaliyet göstereceğini belirtti.

"BURSA'DA TEK ÇATI ALTINDA İLK OLACAK"

Bursa'da bu tür hizmetlere ilişkin binaları ayrı ayrı mekanlarda yaptıklarını anlatan Başkan Aktaş, Aile Danışma Merkezi adı altında yapılacak Mudanya'daki binanın ilçeler arasında da ilk olacağını söyledi. Yaklaşık maliyeti 4 milyon 859 bin 631 lira olan işi açık teklif usulüyle Yapı-San firmasının 4 milyon 332 bin 526 liraya aldığını duyuran Başkan Aktaş, müteahhit firmanın bir yıl içerisinde kendilerine teslim edeceğini ve eğitim öğrenim dönemine açılışının yapılacağını belirtti.

HEDEF 50 ANA KUCAĞI...

Okul öncesi eğitim hizmeti alamayan çocuklara ücretsiz eğitim olanağı sağlamak amacıyla Bursa'da 16 noktada hayata geçirilen Ana Kucağı sayısını dönem sonunda 50'ye çıkarma hedefinde olduklarını kaydeden Başkan Aktaş, 600 binden fazla vatandaşı eğitimden geçiren halk üniversitesi olarak gördükleri BUSMEK'in de iş kuranlar ve iş geliştirenlere katkı sunmaya devam edeceğini söyledi.

Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer ve AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın da, yeni neslin daha donanımlı bireyler olarak yetişmesi amacıyla eğitimin her kademesinde farklı projelere imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni tebrik ederek, temelini attıkları binanın şimdiden Mudanya'ya hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri birlikte butona basarak, Mudanya Aile Destek Merkezi'nin temelini attı. Katılımcılar daha sonra inşaat alanında da ilk temel çalışmalarını inceledi. Yavuz GERÇEKÇİ

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑