whatsapp

Asayiş

Bursa Gemlik’te Gülderen için kadın dayanışması

Bursa'nın Gemlik ilçesinde anne ve babasına kötü davranan kardeşini öldüren ve 17 yıl hapis cezasına çarptırılan Gülderen Yeşildağ için Gemlik'te kadın dayanışması 'adalet' istedi. Mahkemenin kararına karşı kadın dayanışması se...

15 Haziran 2021 Saat: 17:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.674 kez okunmuştur

Bursa Gemlik’te Gülderen için kadın dayanışması
Bursa Gemlik’te Gülderen için kadın dayanışması

Bursa'nın Gemlik ilçesinde anne ve babasına kötü davranan kardeşini öldüren ve 17 yıl hapis cezasına çarptırılan Gülderen Yeşildağ için Gemlik'te kadın dayanışması 'adalet' istedi. Mahkemenin kararına karşı kadın dayanışması sergileyen Gülderen'in yakınları, bir katili savunmak için değil, mecbur edilmiş biri için toplandıklarını söyledi.

Tarık ŞEKER (Gemlik Basın)

Bursa’nın Gemlik ilçesinde Cihatlı Köyü'nde gerçekleşen olayda Hasan Ali Yeşildağ (30) anne ve babasına kötü davrandığı gerekçesiyle pompalı tüfekle ateş edip vurarak öldüren Gülderen Yeşildağ (40) tutuklandı. Yeşildağ'ın mahkemedeki ifadesinde, "Kardeşim anne ve babamı sürekli dövüyordu. Olay günü bize saldırınca balkondan korkutmak için ateş ettim. Yaralandığını anlayamamıştım" dediği belirtildi. Mahkeme sonucunda Gülderen Yeşildağ 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Mahkemenin kararına Gemlik Kadın Dayanışması olarak bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, Gülderen Yeşildağ'ın uzun süredir şiddete maruz kaldığı dile getirildi. “Cinayeti savunmaktan çok farklıdır Gülderen'i savunmak" diyen Kadın Dayanışması, "Gülderen yıllardır mağdur edilmiş , sesini duyaramamıştır. Ben bir anneyim bir kadınım. Şiddetin her türlüsüne karşıyım. Gülderen'i savunuyorum çünkü yaşadıkları canına tak etmiş, yıllardır sesini duyaramış hayatta kalabilmek için yapmıştır. O gün o eylemi gerçekleştirmiş olmasaydı belki ya kendisi yada annesi bugün aramızda olmayabilirdi” görüşünü savundular. Olayalara daha yakın olan komşularından biri olan
B.K ise "Gülderen Yeşildağ'ın 15 yıllık komşusuyum. Çok olayına şahit oldum" dedi.
Bu olaya mecbur edilişmiş biri için toplandıklarını ifade eden Ç.K ise olay günü orada olduğunu ve her şeyine şahit olduğunu söyledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑