İGF

Bursa İnegöl için 3 bin ton kapasiteli 'soğuk' imza

Bursa İnegöl'de İsaören Mahallesi'nde İsaören ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile TKDK işbirliğinde yapılması planlanan 3 bin ton kapasiteli soğuk hava deposu için imzalar İnegöl Belediyesi Encümen Salonu'nda atıldı. 11...

7 Aralık 2021 Saat: 17:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 166 kez okunmuştur

Bursa İnegöl için 3 bin ton kapasiteli 'soğuk' imza
Bursa İnegöl için 3 bin ton kapasiteli 'soğuk' imza

Bursa İnegöl'de İsaören Mahallesi'nde İsaören ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile TKDK işbirliğinde yapılması planlanan 3 bin ton kapasiteli soğuk hava deposu için imzalar İnegöl Belediyesi Encümen Salonu'nda atıldı. 11 milyonluk yatırımın yüzde 60’ı TKDK tarafından karşılanacak.

BURSA (İGFA) - Her geçen gün yeni yatırımlarla müjdelenen İnegöl’e, tarımsal anlamda önemli bir güç katacak yeni bir projenin daha imzaları atıldı.

İsaören ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, meyve üretiminin yoğun olduğu mahallede 10 dolayında çevre köyün de faydalanacağı 4 bin metrekare alan üzerinde 2 bin m2 kapalı alana sahip olan ve 3 bin ton meyve kapasiteli yeni bir soğuk hava tesisi için TKDK’ya başvurdu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, 11 milyonluk yatırımın yüzde 60’ının TKDK, yüzde 40’ının ise İsaören ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından karşılanması koşuluyla proje onaylandı.

11 MİLYONLUK PROTOKOL İMZALANDI

Yıllık 220 bin ton meyve üretimi bulunan İnegöl’de üretici için önemli bir yatırım olan soğuk hava tesisinin yapımıyla ilgili TKDK ile İsaören ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında düzenlenen protokol, İnegöl Belediyesi Encümen Salonunda düzenlenen törenle imzalandı.

İnegöl  Belediye Başkanı Alper Taban, TKDK Bursa özelinde gerçekten bu kaynakları vatandaşımızla buluşturmak için ciddi bir çaba içerisinde. Bunda da çok ciddi başarılı olduklarını gördüklerini belirterek, "Yaklaşık 11 milyonluk yatırımın yaklaşık yüzde 60’ı devletimizin kuruluşu olan TKDK tarafından karşılanıyor. Soğuk hava deposuna ciddi anlamda ihtiyacımız var. Meyveci bir şehiriz. Yaklaşık yıllık 220 bin ton üretim var ama yüzde 10’u civarında depolama alanımız var. Dolayısıyla bunları arttırmamız lazım. Ki üreticimiz ürününü doğru zamanda pazara sevk edebilsin ve üreticimiz de zarar etmesin. İsaören Kooperatifimiz de karşılıklı iş birliği ile bugün bu hibeyi almaya hak kazandılar. Ben her iki tarafa da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑