İGF

Bursa Osmangazi'de kazak esintisi

Bursa'da Osmangazi Belediyesi’nin Kök Tuğ Kazak Kültür Derneği ile ortaklaşa düzenlediği ‘Orta Asya’dan Osmangazi’ye Türk Dünyası Etkinlikleri’ kapsamında gerçekleştirilen Sazgen Müzik ve Dans Topluluğu’nun konseri büyük beğ...

7 Aralık 2021 Saat: 16:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 178 kez okunmuştur

Bursa Osmangazi'de kazak esintisi
Bursa Osmangazi'de kazak esintisi

Bursa'da Osmangazi Belediyesi’nin Kök Tuğ Kazak Kültür Derneği ile ortaklaşa düzenlediği ‘Orta Asya’dan Osmangazi’ye Türk Dünyası Etkinlikleri’ kapsamında gerçekleştirilen Sazgen Müzik ve Dans Topluluğu’nun konseri büyük beğeni topladı.

BURSA (İGFA) - Bursa’nın yeni kültür ve sanat duraklarından olan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, Kazakistan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 30. yıldönümünde muhteşem bir konsere ev sahipliği yaptı.

Kazakistan Cumhuriyeti'nin özel ödüllü sanatçısı Tursunai Karakozhayeva’nın şefliğinde ve milli enstrümanlar eşliğinde Kazak şarkıları söyleyip, danslar eden Sazgen topluluğu, Bursalılara unutulmaz bir gece yaşattı. Konseri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile birlikte Bursa ve çevre illerde eğitim gören Kazakistanlı öğrenciler de büyük bir ilgiyle dinledi. Kazak ezgileri, şarkıları ve danslarıyla Sazgen topluluğu kendine hayran bıraktı.

Gecede bir konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türkiye ve Kazakistan’ın tarihi bağları olan iki ülke olduğuna dikkat çekti. Kök Tuğ Kazak Kültürü Derneği Başkanı Lezzet Mülazımoğlu da, 30. yıl coşkularına ortak olduğu için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür ederek, Kazak halk sazı dombıra hediye etti.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑