whatsapp

İGF

Bursa tıbbi aromatik üretim üssü olacak -

Bursa tıbbi aromatik üretim merkezi olma yolunda ilerliyor. Üreticiler ise bakanlığın destekleriyle aronya bahçelerini her geçen gün çoğaltıyor.BURSA (İGFA) - Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğğü, yüksek antioksidan içeriğiyle dikkat...

30 Mayıs 2022 Saat: 10:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 157 kez okunmuştur

Bursa tıbbi aromatik üretim üssü olacak -
Bursa tıbbi aromatik üretim üssü olacak -

Bursa tıbbi aromatik üretim merkezi olma yolunda ilerliyor. Üreticiler ise bakanlığın destekleriyle aronya bahçelerini her geçen gün çoğaltıyor.

BURSA (İGFA) - Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğğü, yüksek antioksidan içeriğiyle dikkati çeken aronya bitkisinin üreticiler tarafından son yıllarda yoğun ilgi gördüğüne dikkati çekti.

İl Müdürlüğü'nce hazırlanan Bakanlık tarafından desteklenen "Tarım Arazilerinin Etkin Kullanımı" projesi kapsamında 2021 yılında fidan desteği verilerek 72 dekar aronya bahçesinin tesisi sağlandığını anımsatıldı.

Diğer destekler ve üreticilerin kendi imkânları ile kurdukları bahçelerle birlikte üretim alanının günden güne arttığını belirten müdürlük, aronya bahçelerinde üreticilerin teknik destek taleplerine Zirai Mücadele ve Denetim ekiplerince yanıt verilerek sulama, gübreleme, zirai mücadele konularında bilgi aktarımının sağlandığını kaydetti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑