whatsapp

Siyaset

'ÇATIŞMALAR SON BULSUN'

HDP Gebze İlçe Örgütü dün bir basın açıklaması yaparak Cizre, Silopi ve Sur’da devam eden sokağa çıkma yasaklarını protesto etti. Yapılan açıklamada çatışmaların son bulmasını talep edildi.

8 Şubat 2016 Saat: 11:29
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.271 kez okunmuştur

'ÇATIŞMALAR SON BULSUN'
'ÇATIŞMALAR SON BULSUN'

HDP Gebze İlçe binazı önündeki açıklama  HDP Gebze İlçe Eşbaşkanı Mehmet Zeki Üren tarafından yapıldı. Üren şunları söyledi: "Bilindiği gibi AKP hükümetinin ve cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 7 Haziran’dan beri Kürt halkına karşı başlatmış oldukları sistemli savaş bütün şiddetiyle sürmektedir. Hiçbir yasal ve anayasal dayanağı olmayan, valilerin ve kaymakamların yetkilerini sınırsızca ve sorumsuzca kullanılması durumunda doğan sokağa çıkma yasakları, iddia edildiği gibi halkın huzur ve güvenliğini sağlamamakta, tersine halk üzerinde terör ve korku ortamı oluşturmaktadır.Kadınları eve hapseden bir yasa görüşülüyor. Başbakanlık adı altında bütün kesimleri esaret altına almaya dönük bir saldırı gündemden düşmüyor. Ne yazık ki geride bıraktığımız dönem batının güncel temel talepleri ile bugün sürdürülen savaşın bağı ve ilişkisi yeterli düzeyde kurulmadı. 

'DERHAL KALDIRLSIN'

Bunun için ciddi bir demokrasi, barış ve antifaşist bloğu oluşturulmak ve bütün mücadele dinamiklerinin bölge ve batıyı bu çatı altında birleşmesi için adım atmalıyız. Bilindiği üzere Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecritten ötürü 27 Temmuz 2011'den bu yana avukatlarıyla, 6 Ekim 2014'ten bu yana ailesi ile, 5 Nisan 2015'ten bu yana da siyasi heyetle görüşememektedir, Öcalan’dan bir daha haber alınmamıştır.  Ortadoğu’da sürmekte olan savaşı bitirecek tek aktör olan Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin derhal kaldırılmasını ve derhal özgürlüğüne kavuşmasını, barış, çözüm ve müzakere sürecinin derhal başlanmasını talep ediyoruz."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑