Siyaset

ÇAYIROVA SAADET; TUZ KOKTU

Saadet Partisi Çayırova ilçe istişare heyeti, ilçe başkanı Yusuf Aksu’nun başkanlığında düzenlenen kahvaltı programıyla bir araya geldi.

9 Nisan 2018 Saat: 11:46
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.776 kez okunmuştur

ÇAYIROVA SAADET; TUZ KOKTU
ÇAYIROVA SAADET; TUZ KOKTU

Saadet Partisi Çayırova ilçe teşkilatı, Çayırova ilçesinin geçmişten günümüze kadar olan meseleleri ve çözüm yollarını konuşmak üzere istişare heyetiyle birlikte kahvaltı programında bir araya geldi.  İlçe başkanı Yusuf Aksu başkanlığında hafta sonu düzenlenen programa istişare kurulu üyeleriyle birlikte meclis üyeleri Ali Uçar ve Zeki Özçelik katıldı. Toplantıda istişare heyeti tek tek dinlendi ve birçok konu ele alınarak yapılacak çalışmalar için istişarede bulunuldu. Meselenin basit bir siyasi yarıştan öte artık ÇAYIROVA ilçesinin dönülmez sorunlarla karşılaşmaması içim dönüm noktasında olduğuna vurgu yapıldı.

ÇAYIROVA HALKI GERÇEĞİ GÖRDÜ

Toplantının açılış konuşmasını yapan ilçe başkanı Yusuf Aksu, ‘’ÇAYIROVA halkı artık yerel ve genel seçime olan bakış açısını değiştirdi. Bugüne kadar 15 senedir ÇAYIROVA yerel yönetiminde yapılan yolsuzluk hukuksuzluk rant odaklı geleceğimizin kaynaklarının satılması gibi konular genel siyasetin gölgesinde kalıyordu fakat artık Çayırova’lı vatandaşlar yerelde yapılan yolsuzlukları ve hukuksuzlukları görmeye başladı. Halkımız, ‘Belediye yönetimi benim partimden diye karun gibi kişisel servet edinmek için çocuklarının geleceğini satanlara pirim vermeyeceğiz’ diyor. Çayırova ilçemizde geçmişten bugüne yapılan hukuksuzluk, yolsuzluk, yandaş kayırma ve kamu yararını bir kısım kişilere peşkeş çekenlerin ve buna imza atanların yine mevcut iktidar dönemlerindeki belediye başkanları ve meclis üyeleri olduğunu biliyor. Belediye başkanları, meclis üyeleri ve yetkili İsimler değişiyor fakat Çayırova halkının kaynakları çalınmaya devam ediyor. Kaybeden yine Çayırova halkı oluyor’’ dedi. Aksu konuşmasına şunları ekledi.

ARTIK TUZ KOKTU

Yerel belediye makamları kişisel zenginlik, çıkar ve siyasi ikbal aracı olarak görülemez. İmar planlarında belirlenen yol ölçüleri Belediye başkanının işyeri etrafına geldiğinde ölçü değişemez. Şekerpınar mahallemizde Çayırova’lı vatandaşın bilmediği araziyi hiçbir ticari faaliyeti yada geliri olmayan İstanbul’da 22 yaşında bir öğrenci alıpta daha sonra petrol istasyonu ruhsatı çıkartarak bire aldığı yeri arkasında Özel birileri olmadan karun gibi servete çeviremez. Belediyenin kasasına bir kuruş bile girmeden Sazlıdere bölgesine 20 bin kamyon hafriyat dökülüp parası birilerine peşkeş çekilemez. İlçemizde bunlar oluyor ve bizler yasal hakkımız olan bilgi edinmeyi bile belediye yönetiminden yapamıyoruz. Bilgi edinme taleplerimize devlet terbiyesinden uzak ve gayri ciddi bir biçimde "gidin nereye şikâyet ederseniz edin" deniliyor. Bütün bu engellemelere rağmen bu bilgilere ulaşıp gerçekleri halkımıza anlattık ve anlatmaya devam edeceğiz.

ALİ UÇAR; VEBALDEN KURTULAMAYACAKSINIZ

Toplantıda Saadet Partisi Çayırova belediye meclis üyesi Ali Uçar da açıklamalarda bulundu. Çayırova Belediyesini yönetenlere geçmiş dönemde olduğu gibi geride bıraktığımız dört yıllık süre içerisinde de gerekli uyarıları yaptık. Bugün Belediyenin karşılaştığı yolsuzluk ve hukuksuzlukları görünce son iki yıldır Saadet Partisini denetleme komisyonlarına neden almadıklarını anlıyoruz. Yine buna bağlı olarak yasal olan bilgi edinme hakkımızı kullanarak encümen kararlarını istediğimizde neden vermediklerini de halkımız anlamış bulunuyor. Belediye yöneticilerine defaten kamu arazilerinin eşe dosta peşkeş çekilemeyeceğini, bu yerlerde bu vatan için gözünü kırpmadan şehadete yürüyenlerin evlatlarının çocuklarının hakları olduğunu ve bu kaynakların bey-tül  mal olduğunu izah ettik fakat ne yazık ki gözünü rant bürümüş bir kısım kişilere bunu dinletemedik. Mevcut iktidar partisi Çayırova Belediyesi Meclis üyeleri geçmişte olduğu gibi bugünde Düşünmeden çoğunluk bizde biz ne dersek o olur el kaldır indir mantığıyla hareket ettiler. Meclisten geçen bu kararlara onay verenler bu vebalden ve sorumluluktan kurutulamayacaklar. Bu işlerin içinde olanlar aşikardır ve Çayırova halkı onlara etik olanı gösterecektir. Çayırova halkı adına bunların takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın’’ dedi. 

 

 

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑