whatsapp

Dünya

Çekya’dan aşı olanlara iki gün ücretli tatil

Çekya Hükümeti, COVID-19 aşılarını yaptıran devlet çalışanlarının iki gün ücretli tatil hakkına sahip olacağını duyurdu. Başbakanı Andrej Babis, başkent Prag'da düzenlediği basın toplantısında, tatilin 2021'in sonuna kadar geçe...

31 Temmuz 2021 Saat: 13:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 432 kez okunmuştur

Çekya’dan aşı olanlara iki gün ücretli tatil
Çekya’dan aşı olanlara iki gün ücretli tatil

Çekya Hükümeti, COVID-19 aşılarını yaptıran devlet çalışanlarının iki gün ücretli tatil hakkına sahip olacağını duyurdu.

Başbakanı Andrej Babis, başkent Prag'da düzenlediği basın toplantısında, tatilin 2021'in sonuna kadar geçerli olacağını bildirdi. Bölgesel ve yerel yönetimlere aynı yöntemi uygulamaları tavsiyesinde bulunan Başbakan Babis, ayrıca özel şirketlerden de çalışanlarını aşı yaptırmaya teşvik etmelerini istedi.

Aşı olanlara ücretsiz izin verilmesi adımı, ülkedeki muhalefet partileri tarafından sert şekilde eleştirildi. Muhalefet söz konusu uygulamayı ekim ayında yapılacak seçimler öncesi popülist bir girişim olarak nitelendirdi.

Ancak Babis, hükümetin aşılamayı "en önemli öncelik" olarak gördüğünü ve "sürekli olarak teşvik etmeye devam edeceğini" dile getirdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑