whatsapp

Siyaset

CHP, belediye seçimlerine kilitlendi

CHP Kocaeli İl Başkanlığı, örgüt yöneticileri ve belediye meclis üyeleriyle yönerge çalıştayı gerçekleştirdi. Yönerge çalıştayında yerellerde iktidara gelmek için neler yapılması ve nasıl çalışılması gerektiği masaya yatır

8 Şubat 2016 Saat: 12:28
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.109 kez okunmuştur

CHP, belediye seçimlerine kilitlendi
CHP, belediye seçimlerine kilitlendi


Geçtiğimiz hafta içerisinde ilçe örgütleriyle Otel Asya’da bir araya gelip çalıştay gerçekleştiren CHP İl Örgütü, bu hafta da 10.00-14.15 saatleri arasında Kandıra Sapağı’nda bulunan Teona Otel’de örgüt yöneticileri ve belediye meclis üyeleri arasındaki koordinasyon sorunlarını saptamak, tarafların sorunlarını, beklentilerini tespit etmek ve belediye meclis üyelerinin çalışma ilkelerini belirlemek için yönerge çalışması yapmak amacıyla İl Başkanı Cengiz Sarıbay önderliğinde bir araya geldi.


YOĞUN KATILIM
Yerel yönetimler düzeyinde iktidara sistematik bir şekilde hazırlanmak amacıyla gerçekleştirilen toplantıya CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, il ve ilçe kadın ve gençlik kolları üyeleri yoğun bir katılım sağladı. Sarıbay’ın sunumu ile başlayan çalıştay, Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkanvekili Av. Hüseyin Yılmaz’ın sunumu, ilçe başkanlarının sunumu ve sorunların belirlenmesi ile devam etti.


DEMOKRATİK PARTİSİ
Çalıştay’ın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Yöneticisi Prof. Dr. Ali Akdemir yaptığı açıklamada CHP olarak yaptıkları  çalıştayların temel hedefinin 2019 seçimlerine en iyi bir şekilde hazırlanmak olduğunu ifade ederek, “Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir partidir. Türkiye’nin en demokratik partisidir. Ama bizler bugüne kadar seçimlerde istediğimiz sonuçları alamadık. Bu anlamda bu çalıştaylar bizlerin önümüzdeki seçimlerde nasıl bir siyasi hat izleyeceğimize dair bizlere veriler sunacak” dedi.

 

BASIN ÖNÜNDE ELEŞTİRMEYELİM                  

Prof. Dr. Ali Akdemir’in ardından söz alan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Bildiğini gibi geçtiğimiz hafta ilçe başkanları ile bir çalıştay yaptık. Herkesin olumlu tepkisini aldık. Bugünde belediye meclis üyelerimizin çalışmaları ve sorunları ile ilgili çalıştayımızı gerçekleştiriyoruz. Burada herkes dilediğini söyleyebilmeli. Ama sosyal medyada ya da basın aracılığı ile partimizi eleştirmeyelim. Basın önünde örgütü, ilçe başkanını ya da meclis üyesini eleştirmek bizleri yükletmez, küçültür” şeklinde konuştu.

 

TRAMVAYI DESTEKLİYORUZ

Sarıbay konuşmasının devamında Yahya Kaptan’da devam eden tramvay projesiyle ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Sarıbay, “Bugün ki çalıştayımızı neden geçen hafta yapılan ilçe çalştayı ile beraber yapmadığımızı soranlar oldu. Ama oradaki sorunlar ile burada tartışacağımız sorunlar farklı. Ki zaten çok fazla uzun süren toplantılarda verim düşüyor. Tramvay projesi İzmit için çok değerli bir projedir. Bu yatırımı destekliyoruz. Ama bürokratların verdiği kararlara baktığımızda yanlış kararlar veriliyor. Yahya Kaptan’daki ağaçların kesilmesi de bunlardan biridir. Bu konu ile ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili’miz bizleri bilgilendirecek” ifadelerine yer verdi.

 

KARAOSMANOĞLU’NA BİLDİRDİK

Sarıbay’ın ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz, Yahya Kaptan Mahallesi’nden geçecek olan tramvay nedeniyle yıkım kararı alınan ağaçların yıkılmamasını ve mahalle sakinlerinin tepkilerini Karaosmanoğlu’na bildirdiklerini söyleyerek, “Yaptığımız görüşmeler sonucunda yetkililer bizlere mahalle sakinlerinin tepkilerine önem verdiklerini söyledi. Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki yeşil alanın daha genişletilmesi ve mahallelinin rahatsız olamaması için tramvay projesi güzergâhı üzerine yeniden çalışılacağının sözünü aldık. Bu anlamda Yahya Kaptan Mahallesi sakinleri de bizlere teşekkür etti” dedi.

 

MECLİSTEN GEÇİRİYORLAR

Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti: “Hedefimiz yerel yönetimlerde iktidara gelmek olduğu için bu hedefimize ulaşmak için 2 ana yol çerçevesinde konuyu irdelemek gerekiyor. Bunlardan birincisi belediye meclis çalışmalarıdır. Bilindiği gibi, Büyükşehir ve ilçe belediye meclislerinin muhalefet grubunu oluşturmaktayız. Bu nedenle meclislerde alınan kararlarda AKP gurubu, AKP’li Meclis Başkanının aksi düşünmesi durumunda istedikleri kararları meclisten geçiriyorlar. Yine belediye çalışmalarına ve gündeme ilişkin konuları seçme irade ve çoğunluğu da onlarda bulunmaktadır.”

 

YEREL YÖNETİM KOMİSYONLARI

Muhalefet olarak gündeme müdahale edebilmenin bir yolu olan önerge verme hakkını doğru ve yerinde kullanmak gerektiğini dile getiren Yılmaz, “Öncelikle il ve ilçe başkanlıkları tarafından içlerinde çevre mühendisi, şehir plancısı, mimar, inşaat mühendisi, mali müşavir veya iktisatçı, hukukçu gibi uzmanlardan oluşan bir yerel yönetim komisyonunun kurulması gerekmektedir. Ayrıca kamuoyunu aydınlatmak amacıyla her meclis toplantısı sonrası meclis gündemine ilişkin konularda basın açıklaması yapılması her açıdan faydalı olacaktır” diye konuştu.

 

BEN SİZLERE ARKADAŞ DİYORUM

Konuşmasının sonunda genelde ve yerelde iktidar olabilmenin en önemli şartının arkadaş olmaktan geçtiğinin altını çizen Yılmaz, “Arkadaş kelimesinin kökeni Orta Asya’dır. Orta Asya’da yaşayan Türkler savaşırlarken genellikle sırtlarından yedikleri oklardan dolayı kayıp verirlermiş. Bunun çözümünü sonunda şöyle bulmuşlar. Savaşırlarken sırtlarını kayaya yani büyük bir taşa veriyorlarmış ve arkalarından gelecek tehlikelerden bu sayede kurtuluyorlarmış. Zaman içinde bu taşlara arkadaş demişler. Ben de sizlere arkadaş diyorum. Bunun nedeni ise birbirimizi her durumda koruduğumuz ve koruyacağımıza olan inancımdır” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑