whatsapp

Siyaset

CHP ÇAYIROVA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

CHP Çayırova İlçe Örgütü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü Çayırova Belediye Kültür Salonu'nda düzenlenen etkinlikle kutladı.

11 Mart 2016 Saat: 18:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.303 kez okunmuştur

CHP ÇAYIROVA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI
CHP ÇAYIROVA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

CHP Çayırova İlçe Örgütü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü Çayırova Belediye Kültür Salonu'nda düzenlenen etkinlikle kutladı. Etkinlikte BİLKAR Tiyatro Topluluğu ağırlandı. Topluluk, Kadinsan adlı kadına yönelik şiddeti sorgulayan oyununu sahneledi. İlginin çok yoğun olduğu programa CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Korkmaz Pekyörür, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, HDP Çayırova İlçe Eşbaşkanı Emine Karaaslan, Kızılay Çayırova Şube Başkanı Halil Keskinoğlu, Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Emine Özcan, Marmara Engelliler Derneği Başkanı Memiş Özdemir'in de aralarında bulunduğu konuklar ve partililer katıldı. Salonda kadınlara jestte bulunuldu ve ön sıraların tamamı kadınlara ayrıldı. Koltukların tamamen dolduğu programda ayakta kalan kadınlar için erkekler kalkarak yer verdi.

BİR MÜCADELENİN MİRASI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını CHP Çayırova Kadın Kolları Başkanı Suna Çınar yaptı. 8 Mart'ın bir mücadelenin mirası olduğuna işaret eden Çınar bu mücadeleyi de ezenle ezilenin mücadelesi olarak tanımladı. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Korkmaz Pekyörür tüm kadınların ve kadınların mücadelesine destek veren erkeklerin gününü kutlayarak başladığı konuşmasında kadına yönelik şiddetin ve cinsel tacizin AKP iktidarı ile birlikte yüzde 1400 oranında arttığını kaydetti. Kadına şiddetin bir insanlık suçu olduğuna değinen Pekyörür bu şiddete karşı mücadelelerinin süreceğini dile getirdi.

Parti üyeleri Emine Karadeniz, Nurten Öztürk, Nurcan İniş ve Esin Özgür'ün güne dair şiirlerini okumasının ardından BİLKAR Tiyatro Topluluğu sahne alarak Kadinsan adlı oyunu sahneledi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑