whatsapp

Güncel

CHP DARICA İLÇE BAŞKANI TÖRK DÜNYA BARIŞ GÜNÜNÜ KUTLADI

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

1 Eylül 2016 Saat: 11:42
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.317 kez okunmuştur

CHP DARICA İLÇE BAŞKANI TÖRK DÜNYA BARIŞ GÜNÜNÜ KUTLADI
CHP DARICA İLÇE BAŞKANI TÖRK DÜNYA BARIŞ GÜNÜNÜ KUTLADI

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Törk şunları söyledi: “Milyonlarca insanın ölümüne ve sakat kalmasına neden olan 2. Dünya Savaşı'nın başlangıç günü olarak kabul edilen 1 Eylül ülkemizde “Dünya Barış Günü” olarak kutlanmaktadır.“

 

 

SAVAŞ AĞIR BİR TRAVMADIR

 

Savaş insanların ölmesi, yaralanması ya da sakat kalmasının yanı sıra; ailesini, yakınlarını ve dostlarını kaybetmesi demektir. Korku, acı, şiddet ve gözyaşı demektir. Savaş, yalnızca geçmişteki ya da bugünkü mağdurlarını değil, süreğen etkisiyle sonraki kuşakları da etkileyecek ağır bir travmadır. Savaşlarda yaşamını kaybeden insanların %90’ını kadınlar ve çocuklar oluşturmaktadır.

 

 

YURTTA SULH, CİHANDA SULH

 

Suriye’de yaşanan iç savaşta insanlar yaşamını yitirdi. Savaş nedeniyle milyonlarca insan yaşadığı toprakları terk ederek, mülteci oldu.

 

Güneydoğu’da onbinlerce kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan çatışmalar ülkemizde toplumsal barışa gölge düşürmektedir. Ayrıca tırmanışa geçen toplumsal, siyasal ve etnik kutuplaşmanın boyutları da endişe vericidir.

 

Bugün ülkemizde her zamankinden daha fazla barış ve kardeşliğe ihtiyacımız vardır. Cumhuriyet Halk Partisi, yurtta ve dünyada barışı gerçekleştirebilmek için kararlılıkla ve tüm gücüyle çalışmaya devam edecektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" ilkesi doğrultusunda tüm toplum duyarlı olmalı, savaşa karşı durmalı ve barış için çalışmalıdır. Savaşsız bir dünya yaratmak ve toplumsal barışın sürdürülmesi için; savaşa ve şiddete karşı ulusal birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız.

 

Barışın, sevginin, hoşgörünün egemen olduğu; savaşların, şiddetin, kavganın olmadığı bir dünyada tüm insanların barış içerisinde yaşaması dileklerimle “Dünya Barış Günü” kutlu olsun.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑