whatsapp

Siyaset

CHP Gebze İlçe Başkanı Dursun; YEREL GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

CHP Gebze İlçe Başkanı Av.Recep Dursun ve CHP Gebze Belediye Meclis üyeleri Antik Kafe Restoran'da gerçekleşen basın toplantısında belediye meclis toplantısını, ülke ve yerel gündemi değerlendirdi.

17 Temmuz 2016 Saat: 14:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.167 kez okunmuştur

CHP Gebze İlçe Başkanı Dursun; YEREL GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
CHP Gebze İlçe Başkanı Dursun; YEREL GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Gebze Antik Kafe’de gerçekleşen basın toplantısına CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, ilçe kadın kolları başkanı Arzu Çakmak Pehlevan, CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri Dilek Tan, Serkan Davutoğlu, Eşref Emin Güzey, Neşe Celep Çetiner, Yılmaz Bulut, Salih Işık, İl Yöneticisi Hikmet Koçoğlu katıldı.

TERÖRÜ HER ŞEKLİYLE LANETLİYORUZ

Toplantıda ilk olarak CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, “Her nerede ne adına olursa olsu cana kastedilen eylemi terör eylemi olarak kabul ediyoruz. Suriye’de hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Ne olursa olsun terör örgütleri ile mücadele edilmesi gerekir. Ülke olarak terörle müzakere edildi çok ağrı bedelini ödedik.

SURİYE POLİTİKASI YANLIŞ

Suriye ve Suriyeliler sorununu küresel güçlerden bağımsız düşünemeyiz. Tayyip Erdoğan’da Şam’da namaz kılacaktı. Ancak 5 yılda bırakın namaz kılmayı 3 milyon Suriyeli Türkiye’ye geldi. Sorunlu olarak ülkemize sığınmacı olarak geldiler. Suriye politikasında yanlış bir yol izlendi. CHP’nin temel siyaseti Suriye halkının kendi ülkelerine dönmesi için bir ortam oluşturulmalı. Vatandaşlık verilmesi dengeleri altüst ederek yaşanmaz bir hale getirecektir. Suriye politikası tekrardan gözden geçirilmeli. Ekonomi kötü işsizlik artmış, milli gelirdeki adaletsiz daha da çoğalmış durumda.

'TOKİ KIŞLAYA GİRMESİN'

Gebze'deki askeri kışlaya inşaat yapılmasını istemediklerini ifade eden Başkan Dursun, "Kışlaya sosyal alanların oluşturulabileceği yer olmasını istiyoruz TOKİ gibi başa bela denetime tabi olmayan bir şirketin oraya girmesini istemiyoruz. Gebze'deki yaşayan herkesten, derneklerden bu konuda kamuoyu oluşturulmasını istiyoruz"dedi. Yaşanan 2B sorunlarına değinen Dursun, "Yavuzselim ve Hürriyet Mahalleleri'nde herhangi bir şekilde planlar açıklanmadı. Orada ki vatandaşlar tereddütler yaşıyorlar. Görüştüğümüz zaman akıbetlerinin ne olacağı ile ilgili ciddi problemler var. Mahallelerinin insansızlaştırması gidilirse Gebze'de ciddi bir sosyal sıkıntı olacaktır diye düşünüyoruz. İki mahallede yaşayan vatandaşlarımız için ortak çözüm bulunmalı" dedi.

'BİR TAKİP OLMADI'

Gebze'deki Gökdenizcilik ile ilgili bugüne kadar bir takip olmadığını belirten CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, " Alacakları tahsil etmeyen belediye başkanı hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyoruz ve başvuracağız. Ayrıca kamyoncular garajı ile alakalı vekillerimiz meclise soru önergesi verdi. Vekillerimiz ve meclis üyelerimize verilen cevaplarda çelişkiler var. Değerlendirmeler yapıp başvurumuzu yapacağız" şeklinde konuştu.

DEVLETİN ZARARA UĞRATILMASINA KARŞIYIZ

Vergi rekortmenleri açıklandı. AKP’li müteahhitlerin vergi vermede tamamı bir Cem Yılmaz etmiyor. Biz köprülerin yapılmasına karşı değiliz. Ama devletin zarara uğratılmaması, birilerinin zengin edilmemesi yönünde bir karşıyız. Bölgemizde Derince Limanı’ndaki dolgu işlemi kanayan bir yara olarak kanamaya devam ediyor. Gökdenizcilik meclis üyelerinde verdikleri önergeye 13 milyon alacak 6 milyona düşürüldü. 3 milyonu sadece tahsis edilmiş. Ortada ciddi 7-8 milyonluk bir kamu zararı var. Alacaklarla ilgili bir tahsilât yok. Biz ön görüşmemiz yaptık bununla ilgili oluşan zararla ilgili belediye başkanı hakkında suç duyurusunda bulunacağız.

BELEDİYE SUSUYOR

Yine Marmara Nakliyeciler Garajı ile ilgili olarak alacaklarla ilgili farklı açıklamalar var. Ne kadar para tahsil edildiği açık değil. Belediyenin Marmara Nakliyeciler hakkında bir dava açmıyor. Belediye susuyor ve Marmara Nakliyeciler Garajı şuanda işgalci durumda. Gebze’de Topçu Kışlası ile ilgili TOKİ’ye devredilmesini istemiyoruz. Gebze’nin sosyal alanlarının oluşturulması niçin değerlendirilmeli. Gebze’deki tüm kamuoyundan destek istiyoruz. Marmara Uzmanlarla ilgili sürekli zarar ettiriliyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. 2 milyon TL’lik bir alacak var. Bu alacak hiçbir şekilde bir takip tahsil yok.

KENT KONSEYİ KANAYAN YARADIR

Kanayan sorun Gebze Kent Konsey hala çalışmıyor. Atıl durumda bırakılmış. Biran önce Kent Konseyinin seçimi yapılmalı. Belediyeden bağımsız olarak yakışır bir biçimde olmalı. Köylerimizi zorla mahalle yapıldı. Ancak hala planlar açıklanmadı. Buda oradaki insanları tedirgin etmekte. 2B ve tapu tahsisle ilgili ciddi sorunlar var. 2B arazi olan mahallelerdeki insanlar bu konuyla ilgili bir açıklama bekliyor. Gebze’nin diğer bir sorunu da hayvan hakları ile ilgili hayvan barınağı yok. Acil olarak bir hayvan barınağı yapılmalı. Gebze belediyesine ait parsellerin rayiç bedelleri çok yüksek tutuluyor. Daha düşük ve uzun vadeli taksitlerle bu sorun çözülmeli.

BELEDİYELER KENTLERİ YÖNETEMİYOR

Gebze’nin hem ulaşım hem de otopark sorunu devam ediyor. Bilişim Vadisi ile ilgili olarak oradaki vatandaşların yerleri ile ilgili sorunlar var. Ciddi bir soygun yapılıyor. Ülke gündeminde olan 26 belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı. Bunlar kabul edilir şeyler değil. Elbette teröre bulaşan varsa hesap verilmeli. Ancak kanun yokken bir değişiklikle bu tür durumların yapılması doğru değil. Hukuka aykırılılık var. Hem Gebze hem Kocaeli belediyesi kentleri yönetemiyorlar.

OTOPARK SORUNU KESİNLİKLE ÇÖZÜLMELİ

CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Eşref Emin Güzey, “Gebze’de hepimizin çektiği sıkıntı otopark sıkıntısı var. Eski belediye ve yeni belediye binasının olduğu yeri 40 dakikada gidiyoruz. Biz bir şey söylerken itiraz ederken çözümü de öne sürüyoruz. Gebze’nin kurtuluşu il olmaktan geçiyor. Vekillerimiz bununla ilgili meclise önerge verdiler. İlçe belediyeleri büyükşehirin memurları konumunda. Otopark konusunda önerilerimiz oldu. Konut alanlarında bir kat ilave verilsin zemin katlar otopark olsun önerisi verdik. Bunu söylememizden bir ay sonra Büyükşehir belediyesine bir madde geldi.

BELEDİYENİN YANINDAYIZ

Bu madde ile ilgili olarak kimseye sorulmadan karar alındığını öğrendik. Uygulamada bunun yapılması mümkün değil. Acilen katlı otopark yapılması önerimiz dikkate alınmadı. Belediye başkanı günün sıkıntılarını çözmekle ilgili bir girişim içinde değil. Gebze’ye hizmet edilecek her projede belediye başkanının ve belediyenin yanındayız. Sokakta yürüyecek halimiz kalmayacak.” diye konuştu.

YERİNDE İNCELEDİK

Recep Dursun, “Nisan ayında gelmişti. 2 meclis üyesi ile ilgili disiplini vermiştik. Birden fazla imar dosyasını getirmeyin demiştik. O dönemdeki komisyonda imza atan Murat Erdoğan. Meclisi ertelendi. Takas dosyasına üç açıdan baktık. Haksız rant mı var, piyasa değerlerinde haksız kazanç var mı, kamu yatırımları var mı diye baktık. Yerleri yerinde gördük. Hiçbir şekilde haksız kazancın olmadığını gördük. Kamuoyu yansıyan bilgi eksikliğidir.

YAPICI OLACAĞIZ

CHP Gebze Belediye Meclis Üyesi Serkan Davutoğlu, “Yapıcı olacağız dedik. Vatandaşın kendi parseli. Burada da bazı şüphelerimiz vardı. Kaygılarımız olması durumundamahkemeye götürürüz dedik. Bedeller arasında çok büyük bir fark yok. Biz vatandaşlara, belediyeye karşı da sorumluyuz.

 

YEDİNCİGÜNHABER – ÖZDEN DEMİRCİ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑