whatsapp

Siyaset

CHP GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, milletvekilleri ve ilçe başkanlarıyla beraber Kocaeli ve Gebze’nin sorunlarını masaya yatırdı. Vekiller kentimizin sorunlarına dair önemli açıklamalar yaptı

3 Nisan 2018 Saat: 13:32
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.907 kez okunmuştur

CHP GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
CHP GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Kocaeli Milletvekilleri Tahsin Tarhan, Haydar Akar, Fatma Kaplan Hürriyet, İlçe Başkanları Musa Yılmaz, Yakup Törk, Selahattin Kaya ve Kerem Aydemir ile birlikte Kocaeli ve özelde Gebze Bölgesi’nin sorunlarına dair toplantı düzenledi.

Gebze Bölgesi’nin fotoğrafını çeken vekiller adına ilk konuşan Tahsin Tarhan,  “Bizler ilçe, il, genel ve tüzük seçimlerimizi yaptık. Artık yerel seçim startını veriyoruz. Basın mensuplarımız ile bir araya gelip Kocaeli’deki sorunları nasıl çözebiliriz tartışacağız. Bu bölgenin en büyük problemi trak. Gebze’nin içine insanlar girmek istemiyor. Battı çıktılarla geçici çözümler aranıyor. Yıllardan beri bu projenin yapılması gerektiğini savunduk. Çayırova’nın girişi yıllardır bitmiyor.  Bir tane otopark yapmadılar. Modern ve gelişmiş ülkelerde otoparklar var. Bizimkilerde sadece yolları, sokakları, caddeleri vatandaşlara otopark olarak satıyorlar. Tarihimiz açısından tren çok önemliydi. 5-10 yıldır trenden haber yok. Ek bir tane tren koymadılar.”dedi.

BU MÜTEAHHİTLERİ NEREDEN BULUYORLAR?

Gebze Bölgesinde ki işleri alan Müteahhitlere takılan Tarhan, “Sürekli soruyorum ‘Fatih Devlet Hastanesine olacak?’ diye. Devletin parasına yazık. Bize her gün telefon geliyor. Yoğun bakım üniteleri dolu. Fatih devlet hastanesinde sabahları yüzlerce insan kuyrukta. Bakan bize söz verdi. Çayırova’da devlet hastanesi yapılacak diye. Ama yıl 2018 oldu hala bir temel atma bile ortada yok. Bu kent hepimizin. Darıca’nın birilerine peşkeş çekilmemesi gerekiyor. Darıca’da emniyet müdürü binası var. Bir yıl önce temeli atıldı

Müteahhit kaçmış. Bu ihaleler nasıl yapılıyor? Emniyet binasından haber yok. Dilovası’nda kömür ocaklarını kaldıralım ve hep birlikte temiz bir nefes alalım. Buranın istihdama bir faydası da yok. 400 kişi çalışıyor. Eğer Gebze gelişecekse çarpık sanayileşmenin getirdiği çarpık kentleşme oldu. İstiklal Marşı’nın değişmesi ile ilgili önerisi bizler çok üzdü. Bun kentte her şey mükemmel oldu da bir tek İstiklal Marşı’nı değiştirmek mi kaldı? İstiklal Marşı’mızı değiştirmeye çalışanları buradan kınıyorum. Yerel yönetimlerimizin bu gibi olaylarla gündeme gelmemesi gerekiyor.”diye konuştu.

SEÇİM GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE

Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ise seçim yasalarına değinerek “Son  çıkan yasalar seçme yönelik. Ama iktidarın yapığı suni gündemler var. Seçim güvenliğine ilişkin yaptıklarını perdelemek istiyorlar. Medya kuşatması altında muhalefet olarak sözümüzü tabana ulaştırmada zorlanıyoruz.  Öyle bir yasa çıkardılar ki. Birincisi ittifak konusunda. AKP ve MHP kendi lehlerine nasıl daha fazla kazanırım şeklinde bir sistem getirdiler. İki partiden MHP yüzde 10 barajını geçemem korkusu var. AKP’de ise Başkanlık  seçiminde Yüzde 50’yi nasıl alırım korkusu var. MHP yüzde 3 bile alsa barajı otomatik olarak  geçecek. Vekilleri çalarak meclise girmiş olacak. Ama diğer partilerin oyunu da gasp etmiş olacak. Tek başına seçime girme cesareti gösteren partiler yüzde 9.9 alsa bile mecliste temsil edilemeyecek. Toplumun büyük bir kısmı mecliste temsil edilemeyecek. Böylesine hırsızlığı meşrulaştıran bir ittifak sistematiği kurdular. Bunu da yasal hale getiriyorlar.

ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN

Seçim güvenliği konusunda facia düzenlemeler var. Kimse görmesin diye 19 saat aralıksız genel kurul ve komisyonları çalıştırdılar. Ben yaptım oldu mantığıyla meclisten geçirdiler. Sopalı bir seçimden bahsediyoruz artık. Vatandaş seçimde kavga olduğu zaman jandarma ve polisi çağırabilecek, bu da devlet gücünü kullanan iktidar için avantaj olacak. Yıllardır aynı sandıkta kullanan aileler artık farklı sandıklarda olabilecek. Artık binalarımızdakileri aynı sandıkta göremeyeceğiz. Valileri etkin hale getiriyorlar. AKP İl Başkanından daha fazla çalışan valiler var. Bu valiler hükümet lehine çalışma yapacaklar. Mühürsüz oyların geçerli sayılması konusu var. Bundan sonra mühürsüz oy pusulaları geçerli hale gelecek. Biz milletle ittifak yapıp, bu seçime gireceğiz ve bu hırsızları yeneceğiz. Çocuklarımızın geleceği için bunu yapmak zorundayız. Gebze Bölgesinde büyük sıkıntılar var. Tapu sorunu hala çözülemedi, defalarca Meclise getirdik. Bu konuların peşini bırakmayacağız. Artık hangi taşı kaldırsak altından rant hikayeleri çıkıyor. Bu bölge bizim için önemli. Her fırsatta burada mesai harcıyoruz. Yapabileceğimiz bir şey varsa elimizi taşın altına koymaktan çekinmiyoruz.

KOCAELİ HAKKINI ALAMIYOR

Parti Meclisi Üyesi Haydar Akar ise, Kocaeli’nin hak ettiği yatırımları alamadığını savundu. Akar, “Önümüzde iki önemli seçim var. Bu seçimler Türkiye’nin kaderini değiştirecek. Kocaeli 1 Milyon 880 bin kişinin yaşadığı bir yer. Türkiye’nin gözbebeği bir kent. AKP’li bir vekil Kocaeli’nin turizm kenti olduğunu söyledi. Ama buraya gelen turistler sanayi için geliyor. Kocaeli Türkiye için çok önemli bir kent. Son 10 yılda 444 Milyar TL vergi ödedik. Kocaeli tahakkuk eden vergiyi ödemede tahsilatta ilk sırada. Ama Kocaeli verdiği paranın yüzde 1’ini dahi geride alamıyor. Sürekli büyüyen bu kent aldığı pay ile 81.sırada. Böyle bir kentte yatırım yapılması, kamu alanları oluşturulması mümkün değil. Kocaeli büyükşehir 8 Bakanlıktan fazla bütçeye sahip. Kocaeli’de bu kadar büyük para varken verilen sözler yerine getirilmiyor. Kocaeli’yi yöneten Erdoğan’ın partisi Kocaeli’ye hakkını veriyor mu?

KARAOSMANOĞLU’NA ELEŞTİRİ

İbrahim Karaosmanoğlu proje kitapçığı hazırlamıştı, 5 yıl sonra bugün diye. Karaosmanoğlu 4 yılını değerlendirdiği toplantı yapmıştı. Bakalım neler var kitapçıkta. Monoray var… Gerçekleşme oranı sıfır. Kocaeli’nin kendi hava alanı olacak dediler, evet Cengiz Topel var. İç hatlarda bir yıl boyunca 5 bin kişi taşımışız. Sabiha Gökçen yılda 42 milyon kişi taşıyor. Biz yurt içi taşımada 51 havalimanı içinde 50.sıradayız, yurt dışı taşımada ise 47.sıradayız. Her seçim öncesi orada açılış töreni yapıyorlar. Teleferikten bahsediyorlar. Gebze Tatlıkuyu Vadisi ile Eskihisar arasında. Herhalde Gebzeliler kullanıyor. Kongre Merkezinden bahsetmişler, o kongre merkezine bakmaktan başım dönüyor. Kavşak ve tünellerle trak sorunu bitecek diyorlar, beceriksiz kavşaklar yaptılar. Kente girip çıkarken yolu bulmak için navigasyon kullanıyoruz.  Raybüs var mesela. Ama bunu yapamadılar, bunun yerine Banliyö trenlerini kaldırdılar. Metrobüs ring seferleri demişler, böyle bir şey görmedik. Kent Meydanları olacak demişler, Gebze’de yapıldı ama diğer ilçelerde yok. Spor şehri olarak dünya sporcularını ağırlayacağız demişler. Gerçekleşme oranı yüzde 10 civarında. Gebze’ye Metro yapacaklar. Kocaeli’nin verdiği verginin sadece yüzde 10’unu verseler metro sorunu çözülür. 2019’da sosyal demokrat Belediye Başkanlarına ihtiyaç var. Bu seçimi çok rahat alacağız. Yeter ki vatandaşlarımız sandığa giderken vicdanlarıyla baş başa kalsınlar.

 

7.GÜN HABER

Özdeen DEMİRCİ

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑