whatsapp

Siyaset

CHP KADIN KOLLARI'NDA DEPREM

CHP Gebze ilçe Kadın Kolları yönetiminde yer alan 8 kişilik yönetimden 6 kişinin istifa etmesiyle, Arzu Çakmak Pehlivan’ın başkanlığındaki yönetim kurulu düşmüş oldu.

21 Ekim 2016 Saat: 11:42
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.518 kez okunmuştur

CHP KADIN KOLLARI'NDA DEPREM
CHP KADIN KOLLARI'NDA DEPREM

CHP Gebze ilçe Kadın Kolları yönetiminde yer alan 8 kişilik yönetimden 6 kişinin istifa etmesiyle, Arzu Çakmak Pehlivan’ın başkanlığındaki yönetim kurulu düşmüş oldu. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Korkmaz Pekyörür, “Uzun zamandır başkan ve yönetim arasında uyuşmazlık var. Ben de çok çaba sarf ettim ancak anlaşamadılar ve çalışamadılar bir türlü. Tüzük ve yönetmeliklere göre atama da olabilir, seçim de. Ben ilk önce 5 kişilik kayyum atayıp daha sonra seçime götürmek istiyorum” diye konuştu. Yönetimdeki üyelerin istifasıyla başkanlığı düşen Arzu Çakmak Pehlivan ise, henüz kendisine ulaşan resmi bir yazı olmadığını ve basından öğrendiğini belirterek, “Şu anda bir açıklama yapmak istemiyorum, parti tüzüğüne aykırı hareket etmem” diye konuştu.

 

ÖNCE KAYYUM, SONRA SEÇİM

 

CHP Gebze İlçe Örgütü Kadın Kolları’nda Arzu Çakmak Pehlevan başkanlığındaki 8 kişilik yönetim kurulundan önceki gün asil üyeler Sevim Eşsiz, Gülcan Aksu, Ülker Yiğit, Süreyya Destegül ve Zennure Çataltepe ile yedek üyeler Meryem Başer, Sedef Dinç ve Tuna Çataltepe istifa dilekçelerini sundular. Geçtiğimiz aylarda da Meryem Türkdoğan istifa etmişti. Böylece 8 kişilik yönetimde Başkan Arzu Çakmak Pehlivan ve Nalan İkiz kalınca yönetim düşmüş oldu. CHP Gebze ilçe örgütü kadın kollarında yaşanan bu şok gelişme, partide siyaset kulislerini de hareketlendirdi. Parti içinde özellikle sosyal medyada büyük hareketlilik yaşandı. Kadın kollarındaki bu gelişmeye, meclis üyeleri il ve ilçe yöneticileri de müdahil oldu. Daha şimdiden kadın kollarında yapılacak seçimin hesapları ve çalışmaları başladı.

 

PEKYÖRÜR:”ANLAŞAMADILAR, ÇALIŞAMADILAR”

 

Konuyla ilgili bilgi aldığımız CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Korkmaz Pekyörür, “Uzun zamandır aralarında anlaşmazlık var, çalışamadılar. Gebze’de bir çalışma olmadı. Çalışmalar yetersiz, uyuşamadılar. Başkan onlarla, onlar başkanla uyuşamadılar. İyi başladılar sonra ayrım yaşadılar. Başkan ayrı yönetim ayrı çalışıyor. Çok çaba sarf ettim aralarındaki ihtilafı yok etmek amacıyla. Ama olmadı, onlar da yapamadı. Yeni yönetim için atama da olabilir sandık da. Ben, Tüzük ve yönetmelikleri uygulamak istiyorum. Yani 5 kişilik kayyum atayıp seçime götürmek. 5 kişilik kayyumu da, tek başıma yapmayacağım. Gebze’deki il yöneticilerim ve ilçe başkanımla beraber yapacağız.

 

” PEHLİVAN:”BASINDAN ÖĞRENDİM”

 

Yönetim kurulundaki 6 kişinin istifasıyla başkanlığı düşen Arzu Çakmak Pehlivan da telefonla yapmış olduğumuz görüşmede, “Dün saat 16.00’da ilçe başkanım Recep Dursun istifaların kendisine ulaştığını ve İl’e göndereceğini söyledi. İl kadın kolları başkanı beni aramadı. Sonrasında basından öğrendim. Şu anda parti tüzüğüne aykırı hareket etmek istemiyorum, resmi yazı geldiğinde gereken açıklamayı yaparım” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑