whatsapp

Güncel

CHP’liler su faturalarını yakacak

Yuvacık Barajı’nın son yılların en çok doluluk oranına ulaşmış olmasına rağmen suya zam yapılmasını eleştiren CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, “Yapılan zam geri alınmazsa Perşembe günü su faturalarını yakac

9 Şubat 2016 Saat: 12:41
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.299 kez okunmuştur

CHP’liler su faturalarını yakacak
CHP’liler su faturalarını yakacak

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ilçe binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Küçükkaya su faturaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Su faturalarına yapılan zam geri alınmazsa Perşembe günü Sabri Yalım Parkı’nda yapacağımız basın açıklaması ile su faturalarını yakacağız” dedi. 


EN YÜKSEK DOLULUK 
Küçükkaya konuşmasında Yuvacık Barajı’na yapılan eleştirilere cevap vererek su fiyatlarına yapılan zammı eleştirdi. Küçükkaya, “Türkiye’de CHP’li belediye anlayışı sonucu barajı olan ender belediyelerden birisiyiz. 20 yıl siyasal hayatlarını Yuvacık Barajı’nı ağızlarına sakız yapan mevcut yönetime soruyorum; geçtiğimiz yıl susuzluk gerekçesi ile su fiyatları TEFE ve TÜFE oranında zamlandı. Sürekli eleştirilerde bulunduğunuz Yuvacık Barajı son yılların en yüksek doluluk oranına ulaşırken suya neden zam yapıyorsunuz? Buradan soruyoruz su fiyatlarını düşürecek misiniz? Eğer düşürmeyeceklerse Perşembe günü Sabri Yalım Parkı’nda yapacağımız basın açıklamasına tüm Kocaeli halkını su faturalarını yakmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu. 


KAÇ KEFEN ALINIR 
Küçükkaya konuşmasının devamında, “Ülkemizde ‘Biz bu yola kefenimizle çıktık’ diyen bir parti iktidardadır. Şimdi buradan kefenimizle yola çıktık diyen siyasi partinin temsilcilerine soruyorum. 587 bin TL’ye aldığınız zırhlı Mercedesler ile kaç adet kefen alınır? Aldığınız bu zırhlı araçların faturasını halk mı ödeyecek?” dedi.


MİLLİ BAYRAMLAR
Parti olarak nisan ayında düzenleyecekleri bir etkinliğin haberini de veren Küçükkaya, “18 Nisan’da hayatında hiç tiyatroya gitmemiş çocuklarımız için bir etkinlik düzenliyoruz. Çocuklar tarafından sevilen bir karakter olan “Pepe” isimli çocuk oyunu Sabancı Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak oynanacağız. Bu yıl ilçe örgütü olarak milli bayramları unutmamızı isteyenlere inat tüm milli bayramları kutlayacağız. İlk hamlesi de 18 Nisan’da gerçekleşecektir” şeklinde konuştu.


KİŞİNİN ÖZ HAKKIDIR
Fevziye Camii’nde görev yapan Recep Dikilitaş isimli müezzin hakkında çıkan haberlere ve sonrasında yaşanan olaylara da değinen Küçükkaya, “Bir müezzinin veya herhangi bir kişinin giyim, kıyafet vb. durumları ile ilgili eleştirilmesini doğru bulmuyorum. Ülkemizde özellikle bayanlar giyim konusunda oldukça mağdur olmaktadır. İnsanların özgürlüklerinin bu denli kısıtlandığı bir dönemde memleketimizin en önemli sorununun müezzinin giydiği kıyafet olduğunu düşünmüyorum. İnançları için ya da başka bir mevzuda bir araya gelenler keşke Türkiye’de yaşanan tüm özgürlük ihlalleri için bir araya gelebilseler. Bu anlamda beğenirsiniz beğenmezsiniz giyinme hakkı kişinin öz hakkıdır. Ama şiddetin ve tacizin bu denli yüksek olduğu bir ülkede, belirli bir bölgede yaşayan insanların yaşam haklarının bile ellerinden alındığı bir ortamda önemli olan sorun bu değildir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑