whatsapp

Siyaset

CHP'Lİ GÜRSEL TEKİN KOCAELİ'DEN SESLENDİ!

CHP Kocaeli İl Başkanlığını ziyareti sırasında referandumla ilgili konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin AK Partili seçmenlere seslenerek bu maceraya alet olmayın dedi

28 Ocak 2017 Saat: 10:43
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.638 kez okunmuştur

CHPLİ GÜRSEL TEKİN KOCAELİDEN SESLENDİ!
CHP'Lİ GÜRSEL TEKİN KOCAELİ'DEN SESLENDİ!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin bugün ilimize gelerek Kocaeli İl Başkanlığını ziyaret etti. İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ı makamında ziyaret eden Tekin, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ziyarette Kocaeli Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar, Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, İlçe Kadın Kolları Başkanı Bilge Çoker ve parti örgütü yer aldı.

 

‘ENGEL VE BASKI İSTEMİYORUZ’

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Gürsel Tekin’i burada ağırlamaktan onur duyuyorum. İstanbul İl Başkanıyken de arkadaşımdı. Bu partinin değerli isimlerinden birisi. Kendisini burada gördüğüm için çok mutluyum. Hayır kampanyasında da kendisinden yardım isteyeceğiz” ifadelerine yer verirken, Gürsel Tekin referandum sürecinde hükümetin centilmen bir şekilde davranması gerektiğini belirterek, “Vatandaşlarımız hayırlı işler yapacaktır. Sadece engel ve baskı istemiyoruz. Tek isteğimiz centilmenliğe bağlı kalınsın” şeklinde konuştu. Gürsel Tekin Kocaeli İl Başkanlığını ziyaretinin ardından Sakarya İl Başkanlığına geçti.

 

‘TERÖRÜ BAHANE ETMEYİN’

CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin CHP Kocaeli il Başkanlığı ziyaretinde ki açıklamaların devamında şu ifadelere yer verdi: “Dünyanın her erinde Başbakanların söylediği her cümle referans kabul edilir. Başbakan referandum tartışmasında OHAL de referandum olmaz demişti. Bizde bunu ciddiye aldık. Hiçbir koşulda hele referandum gibi yurttaşlarımızın geleceğini inşa edecek referandumu bu koşullarda yapmak kabul edilemez. İktidar bunu anlatamaz. Sonu ne çıkarsa çıksın meşruluğu tartışma yaratacak. Bu ülke 34 yıldır terörle yaşıyor. Terörü bahane etmeyin” dedi.

 

‘BİZİ MİLLETLE BAŞBAŞA BIRAKIN’

Konuşmasına devam eden Tekin, “ Seçim sürecinde OHAL yasaları kaldırılmalı ve insanlar kendilerini daha iyi ifade edebilmeli. Hayır kampanyası açan tüm örgütlerin beklediği tek şey centilmenlik. Bizi sadece milletle baş başa bırakın. Daha dün Maltepe’de bir geç kardeşimiz kurşunların hedefi oldu ölümden döndü. Biz bugün şahsım olarak partinin bana vermiş olduğu değerlerin karşılığını vermek için otobüsle Anadolu’ya çıkma kararı aldım. Türkiye’nin tamamını dolaşacağız. Bugüne kadar 130 milletvekilimiz olağanüstü çaba sarf ettiler. Komisyon çalışmasında itibaren isterdik devlet televizyonunda herkesin rahatlıkla söyleyeceği bir ortam olsun. Bu imkanın sunulmaması anlatılabilecek bir durumun olmamasındandır” diye konuştu.

 

‘YOLSUZLUK VARSA YOKSULLUK VAR’

Tekin devamında, “Uluslararası rapor açıklandı. Hangi ülkelerde yolsuzluk var diye. Parlamenter sistemle yönetilen ülkelerde yolsuzluk yok nerdeyse. Yolsuzluk denetim mekanizması askıya alınmış başkanlık ile yönetilen ülkelerde yolsuzluk almış başını gitmiş. Bir ülkede yolsuzluk varsa o ülkede yoksulluk vardır. Afrika’da başkanlık sistemi ile yönetilen ülkeleri ziyaret etti. O ülkelerin haline bakın. Vatandaşlarımız hayırlı işler yapacaktır. Sadece engel ve baskı istemiyoruz” dedi.

 

MACERAYA DAHİL OLMAYIN

Tekin konuşmasının sonunda, “Tek isteğimiz centilmenliğe bağlı kalınsın. Merkez medyanın hangi baskılar altında olduğunu çok iyi biliyorum. Tek kişi olmadığı için terörle mücadele edemiyoruz diyorlar. Sizler tüm alanların işgal edip yüksek binalar dikerken kim size engel oldu. İktidarla terör örgütleri arasında ki ilişkileri konuşmamız gerekiyor. FETÖ ile tavuk yumurta ilişkisi yaşayan sizlersiniz. Ortadoğu’ya girmeyin dediğimizde caka satan sizdiniz. Açılım sürecini siz başlattınız. Ben hayır çıkacağı içerisindeyim. AKP’ye oy veren kardeşlerimizin bu maceraya dahil olacağını düşünmüyorum. Umarım 2010 yılında referandumda yapılan yanlışlar bu sefer yapılmaz” ifadelerini kullandı.

 KAYNAK: Demokrat Kocaeli

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑