whatsapp

Yaşam

Çocuklar Yürüyor Atıklar Dönüşüyor

TEMA vakfı ve Gebze İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü birlikte farkındalık yürüyüşü düzenledi. Proje TEMA Vakfı Gebze Hacı Halil Mahalle Sorumluluğu ve Gebze Belediyesi işbirliğinde hayat buldu.

2 Mart 2024 Saat: 10:38
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.053 kez okunmuştur

Çocuklar Yürüyor Atıklar Dönüşüyor
Çocuklar Yürüyor Atıklar Dönüşüyor

www.yedincigunhaber.com 7.GÜN HABER / Özden DEMİRCİ

TEMA Vakfı tarafından düzenlenen etkinliğin amacı Gebze’nin tüm mahallelerindeki okullar ile birlikte bu yürüyüşleri devam ettirerek geleneksel hale getirme ve “Sıfır Atık” bilincini yaygınlaştırmak.

İlk etkinlik Adem Yavuz mahallesinden başladı.

Yürüyüş Yavuz Selim, Farabi ve Adem Yavuz İlkokullarından toplam 150 öğrencimiz ile gerçekleşti.TEMA Vakfı Yavru TEMA eğitim programlarını uygulayan sınıflar ve Okullardaki Sıfır Atık kulübü sınıfları kendi elleriyle hazırladıkları el broşürleri, pankartlar, atık malzemeler ile hazırlanan bando takımı ile yürüyüşe katıldı.

Güzergah boyunca öğrenciler vatandaşlara hazırladıkları broşürleri verdi. Attıkları sloganlarla seslerini geçtikleri mahallede her yere duyurdular.

Sıfır Atık farkındalık yürüyüşü sırayla her mahallede devam edecek.

Yürüyüşe TEMA VAKFI Gebze Hacı Halil Mahalle sorumlusu Esma Akan ve Gebze Belediyesi İklim değişikliği ve sıfır atık birim müdürü Gökçe Berçinli ile birlikte TEMA Vakfı İl Yardımcısı Feride Özkan, Hacı Halil Mahallesi Temsilciliği’nden Sevin Çavuşoğlu, Necdet Narin ve Betül Akan katıldı. Üç okulun öğrencileri Adem Yavuz İlkokulu bahçesinde bir araya geldi. Adem Yavuz İlkokulu Müdürü Hamza Meral ve sınıf öğretmeni Olcay Kural Dirhemsiz öncülüğünde üçüncü sınıf öğrencileri ile birlikte Farabi İlkokulu’ndan Zeynep Demir’in, Yavuz Selim İlkokulu’ndan Ayşe Çakır, Hatice Candan ve Meryem Sak Kasapoğlu’nun öğrencileri ellerinde etkinlikte yer aldılar.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑