whatsapp

Sağlık

COVID-19 tespitinde PCR testini rafa kaldırtacak buluş

Harvard Üniversitesi ve MIT'den araştırmacılar 1 saat içerisinde tükürükten kovid-19'u ve hangi varyantı olduğunu tespit eden yeni bir test geliştirdi. 2 yıldır dünyayı esir alana koronavirüsle mücadelede hız ve daha detaylı bilgi sağl...

7 Ağustos 2021 Saat: 15:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 451 kez okunmuştur

COVID-19 tespitinde PCR testini rafa kaldırtacak buluş
COVID-19 tespitinde PCR testini rafa kaldırtacak buluş

Harvard Üniversitesi ve MIT'den araştırmacılar 1 saat içerisinde tükürükten kovid-19'u ve hangi varyantı olduğunu tespit eden yeni bir test geliştirdi.

2 yıldır dünyayı esir alana koronavirüsle mücadelede hız ve daha detaylı bilgi sağlayan yeni bir gelişmeye imza atıldı.

Harvard Üniversitesi ve MIT araştırmacıları yeni bir test geliştirdiklerini duyurdu. Bu testi öncekilerden ayıran en önemli özellik sadece tükürükten sonuca ulaşabilmesi.

Kişinin tükürüğüne bakarak 1 saat içerisinde kovid-19 olup olmadığını ve hve varsa hangi varyant olduğunu tespit edebilen teste miSHERLOCK adı verildi. 6 dolar fiyat biçilen testin birçok varyantı tespit edebildiği belirtiliyor.

Testin ucuz ve hızlı olması, aynı zamanda daha çok bilgi sağlaması nedeniyle PCR testlerinin yerini alabileceği belirtiliyor. Testin güvenilirliğinin yüzde 95 olduğu açıklandı. Var olan testlerde özellikle virüsün hangi varyanta ait olduğunu tespit edilmesi uzun süre alabiliyor.

Testin geliştiricilerinden Xiao Tan amaçlarının başka hiçbir ekipman gerektirmeyecek şekilde teşhis koymayı kolaylaştırmak olduğunu belirtiyor. CRISPR teknolojisi kanser türlerine neden olan HP virüsünün tespiti için kullanılıyordu. Ancak bu  teknoloji üzerinde halen tartışmalar devam ediyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑