whatsapp

Siyaset

DARBE GİRİŞİMİNİ DEMOKRASİ KÜLTÜRÜ ÇEVİRDİ

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, darbe girişimini lanetleyerek "Siyaset kurumu, milletvekillerimiz ve milletimiz gereken tutumu alarak karşı çıkmıştır. Parlamenter demokrasi birikimimizin yarattığı demokrasi kültürü, bu

21 Temmuz 2016 Saat: 08:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.614 kez okunmuştur

DARBE GİRİŞİMİNİ DEMOKRASİ KÜLTÜRÜ ÇEVİRDİ
DARBE GİRİŞİMİNİ DEMOKRASİ KÜLTÜRÜ ÇEVİRDİ

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, 15 Temmuz'da ki darbe girişiline yönelik olarak bir açıklamada bulundu.Hürriyet açıklamasında şunları ifade etti, "Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir çetenin parlamenter demokrasimize yönelik darbe girişimini lanetliyoruz. Darbe girişimi, “Kimden gelirse gelsin, darbe bu ülkeye ihanettir. Türk Ordusunun üniformasına ve onuruna yakışmayan tutum içindeki bu gruba karşı, siyaset kurumu, milletvekillerimiz ve milletimiz gereken tutumu alarak karşı çıkmıştır. Parlamenter demokrasi birikimimizin yarattığı demokrasi kültürü, bu darbe girişimini başarısız kılmıştır.

CHP Grup Başkanvekilleri ve milletvekillerimiz kapalı olan ve bombardıman altındaki Parlamentoya girip Partimizin darbeye karşı tutumunu kürsüden açıklamışlardır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da asker sivil ayrımı yapmaksızın her türlü darbe girişimine ve vesayete şiddetle karşı olduğumuzu ifade ederiz.

Ne askeri ne sivil darbe, ne diktatörlük ne de şeriatçı kalkışmaya izin vermeyeceğiz. Darbe yapmaya çalışanlar kadar, zemin hazırlayanlardan, ülkeyi bu duruma getirenlerden ve sonrasında günahsız askerlerimize saldıran çeteler ve azmettiricilerinden de hesap soracağız.

SİYASİ PARTİLERİN ÖZELEŞTİRİ YAPMASI BİR ZORUNLULUKTUR

Siyasi partilere önümüzdeki dönemde çok önemli sorumluluklar düşmektedir. Benzeri olaylarla bir daha karşılaşmamamız için siyasi partilerin özeleştiri yapması bir zorunluluktur.

Darbeye karşı eylem ve nöbetlerin bir siyasi parti binasını merkez tutarak değil halka ait meydanlarda olması darbe karşıtlığının samimiyetini ortaya koyacaktır.

Ülkemize yapılan hain saldırı sonrası darbeye karşı oluşan halkın birlikteliği, şarkılı, türkülü parti mitingleri ile istismar edilmemelidir.

Darbecileri besleyip büyütenler, kumpaslarla cumhuriyetçileri hapse atanlar, bu darbe sorumluluğundan öyle kandırıldık diyerek kurtulamazlar ve bedelini de ödemelidirler. Hala yanı başlarında duran çok sayıda darbe destekçisini ihalelerden başlarını kaldırıp temizlemeleri şarttır.

İktidar, darbeye teşebbüs eden çeteyle kol kola olduğu dönemlerde, birlikte Atatürk ve Cumhuriyete savaş açtıklarında, bayraklarla sokağa inen vatansever cumhuriyet sevdalılarına darbeci diyordu. Geldiğimiz noktada darbeci diye itham ettikleri herkesten özür dilemek zorundadırlar"dedi.

DARBECİLER VE İŞBİRLİKÇİLERİ HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERMELİ

Darbeci örgütler ile gerçek mücadele için beslendiği "fikir bataklığını" kurutmak şarttır. Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığının kaynağı bu bataklık olduğunu belirten Fatma Kaplan Hürriyet, "Bugün Türkiye'de darbecilerin beslendiği fikir bataklığından beslenen Cumhuriyet düşmanı başka dinci çeteler de var! Hepsiyle mücadele şarttır. Darbeciler, tüm işbirlikçileri ile birlikte hukuk düzeni içinde yargı önünde hesap vermelidir. Soruşturmalar, intikam ve tasfiye fırsatı gibi görülmemelidir. Hükümet, darbe girişimini bahane ederek, bir sivil darbeye girişirse o gecenin tüm sorumluluğu üzerine kalır. Öte yandan hukuk devletinin gereği olarak günahsız, yoksul Anadolu çocuklarını vahşice linç eden canavar ruhlular da darbeye teşekkül edenler gibi yargılanmalıdır.

HALK KUTUPLAŞTIRILMAMALI

Siyaset kurumu ve devlet organları, halkın kutuplaştırılmasına, kışkırtılmasına, çatışma potansiyelinin tahrik edilmesine, yaşadığımız coğrafyanın durumu da dikkate alınarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin düşman gibi gösterilmesine dönük her türlü girişim ve ortamı ortadan kaldırmakla sorumludur.

Bu ülke darbelerden çok çekmiştir. Aynı sıkıntıların yeniden yaşanmasını istemiyoruz. Kişi yada iktidara biat değil Demokratik Hukuk Devletine, Cumhuriyet rejimine bağlı olmak esastır.

Önümüzdeki görev, darbecilerin hesap vermesi, toplumsal normalleşmenin sağlanması ve demokrasinin güçlendirilmesidir. Güçlü bir parlamenter sistem ve özgürlükçü demokrasi için her türlü çabayı göstermeye hazırız. Bu bizim tarihi sorumluluğumuzdur diyor şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına sabır, milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑