whatsapp

Yaşam

DARICA DAN SURİYE’YE UN YARDIMI

İHH Gebze Şubesi’nin Ak Parti Darıca İlçe Teşkilatının katkılarıyla topladığı yardım tırları Suriye’ye dualarla uğurlandı.

18 Aralık 2016 Saat: 14:48
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.423 kez okunmuştur

DARICA DAN SURİYE’YE UN YARDIMI
DARICA DAN SURİYE’YE UN YARDIMI

Yardım TIR’larının hareketinden önce Darıca Merkez Camii önünde bir program düzenlendi. Programa Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, İHH Gebze şubesi yöneticilerinden Recep Demir, Darıca STK temsilcileri ve İHH gönüllüleri katıldı.

İHH Gebze şubesi yöneticilerinden Recep Demir, İHH olarak Suriye’deki savaş durumlarında mağdur insanlara yardım elini uzattıklarını bugüne kadar 800 TIR malzemenin bölgeye gönderildiğini hedeflerinin 1000 TIR olduğunu belirterek yardım kampanyasına katılan herkese teşekkür etti.

Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık ilçe teşkilatı olarak İHH tarafından başlatılan Un kampanyası çağrısına katkı sağlamak, Suriye’deki mazlum halka bir umud ışığı olabilmek adına teşkilat mensupları ve sivil toplum kuruluşları  kısa sürede cevap vererek destek verdiklerini bu sayede 7 TIR unu yetkililere teslim ettiklerini söyledi.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak da konuşmasında Ak Parti İlçe teşkilatı ve hayırseverlerin gerçekleştirdiği bu çalışmanın ihtiyaç sahiplerine ulaşması adına çok önemli olduğunu söyledi. Bu çalışmanın ümmetin birliği ve beraberliğine katkı sağlayacak bir çalışma olduğunun altını çizen Başkan Karabacak;’’İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı var. Irak ve Suriye düşmemeli toprak bütünlükleri sağlanmalı insanlık dışı saldırılar son bulmalı, bu ülkemiz içinde geçerli. Bunun için somut adımlar atılıyor. Gönderilen yardımların sağlıklı bir şekilde Halep 'e ulaşmasını ve Halep'te yaşanan zulmün son bulmasını diliyorum. Gönderdiğimiz 7 tır şoförünün yollarının açık olmasını ve sağ salim geri dönmelerini temenni ediyorum. ’’ Dedi.

Konuşmaların ardından yardım TIR’ları İlçe Müftüsü Muharrem Bilgiç tarafından yapılan dua sonrası Suriye’ye uğurlandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑