whatsapp

Güncel

DEVA’lı Gençlerden Açıklama

DEVA Partisi Kocaeli gençlik politikalarından sorumlu il başkan yardımcısı Nihat Kırcı bir basın açıklamasında bulunarak Kocaeli’nde ve Türkiye genelinde gençlerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekti

22 Ocak 2022 Saat: 21:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 485 kez okunmuştur

DEVA’lı Gençlerden Açıklama
DEVA’lı Gençlerden Açıklama

Genel Başkanlığı’nı Ali Babacan’ın yaptığı Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi gittikçe artan bir şekilde kamuoyunun gündemini belirlemeye başladı. Her gün pazarlarda, kent meydanlarında ve halkın arasında olan DEVA’lılar, gençlik politikaları çalışanlarıyla da göz dolduruyor.

Kocaeli’nde ve Türkiye genelinde gençlerin yaşadıkları sorunları bir basın açıklamasıyla dile getiren DEVA Partisi Kocaeli gençlik politikalarından sorumlu il başkan yardımcısı Nihat Kırcı şunları ifade etti:

“Kıymetli basın mensuplarımız; Bizler, DEVA PARTİSİ’nin genç, dinamik ve yüksek sorumluluk bilincine sahip kadroları olarak, hem bölgesel hem de uluslararası gündemi yakından takip etmekteyiz. Elde ettiğimiz bilgiler ışığında bizleri derinden üzen bir tablo ile karşı karşıya olduğumuzu belirtmek isterim. Ülkemizin içinde bulunduğu her yönden kötüye gidişten hepimiz haberdarız. Ancak bu açıklamanın konusu doğrudan doğruya ekonomi, hukuk, insan hak ve özgürlükleri ile alakalı değildir, bahsettiğimiz bu kötü gidişten en çok etkilenen gençlerin problemleriyle alakalıdır. Genel Başkan’ımız Sayın Ali Babacan’ın her zaman dediği gibi ‘Gençler, bu ülkenin yarınları değil bugünleridir.’ Bu sebeple, ülkemizin bugünü olan gençlerimizi anlamak ve onların yanında olmak hem devletin hem de bizlerin en önemli sorumlulukları arasındadır. Ancak, üzülerek şahit oluyoruz ki mevcut hükümet gençlerimize esasen tepeden bakmakta ve onların fikir ve düşüncelerine değer vermemektedir. Seçim yatırımı olarak birkaç güzel söz ile aldatma peşine düşmektedir.

GENÇLERİ BİRBİRİNE DÜŞÜRMEYİN

Çok sıkıştıklarında ise gençlerimiz üzerinden bir çatışma yaratarak çok tehlikeli bir oyun sergilemektedirler. Gençlerimiz, düşüncelerini söyleyememekten çekinmekte; söylese bile bir şafak operasyonu ile ifadeye alınmaktadır. Son derece despot ve baskıcı bu yönetim anlayışı tüm fikirleri esaret altına almaya çalışmaktadır. Bizler çok iyi biliyoruz ki, bir ülkede fikir ve düşünce hürriyeti yoksa o ülkede demokrasiden, insan haklarından bahsedilemez. Bunlar yoksa da ne ekonomi ne de teknoloji ilerleyebilir. Çünkü bu gelişmelerin ardında yatan temel yapı taşı özgürlüktür. Peki tüm bu kötüye gidiş bizleri hangi noktaya getirdi? Gençlerimiz bu gidişattan nasıl etkilendi? Gerek Türkiye'de gerekse Kocaeli'de gençlik ile alakalı son dönemde artış gösteren problemlerin farkındayız. Az evvel bahsettiğim konular özellikle gençlik üzerinde bazı problem ve sıkıntılara yol açmaktadır. Bu problemler sırasıyla; ekonomik zorluklar, gelecek kaygısı, yüksek işsizlik, sosyal hayata karışamama, kendini ifade edememe, uyuşturucu kullanımı gibi çok ciddi durumlardır.

İNTİHARLARIN SORUMLUSU HÜKÜMETTİR

Gençlerimiz tüm bu sıkıntıların neticesinde kendini sosyal hayattan soyutlayıp karamsarlığa düşmekte hatta intihar etme eğiliminde olmaktadırlar. Kocaeli’de 2021 yılı şubat ayı içerinde 5 genç intihar etmiş ve bu beş gencimizden 4 tanesinin ekonomik nedenlerden dolayı intihar ettiği ortaya çıkmıştır. Bahsettiğimiz bu tablo çok korkunç bir hal almıştır. 2021 yılında genç intiharlar hem şehrimizde hem de ülkemizde devam etmiştir . Geçtiğimiz GÜNLERDE yine bir gencimiz Kocaeli’de intihar etmiş ve olay basına yansımıştır. Ancak ailelerinin acılarını yeniden diriltmemek amacıyla detaylı isim ve sayı vermekten kaçınmakta fayda vardır. Zira sizler de bu konuları yakından takip ediyorsunuzdur.

ALMANYA KURYE KAZANDI

İntiharların dışında başkaca bir problem daha bulunmaktadır. O problemin adı da ‘’YURT DIŞINA GÖÇ’’ Türkiye’nin gençlerimiz için yaşanabilir bir ülke olmaktan çıkmasından dolayı gençliğin büyük bir kısmı ( %76) yurt dışında yaşama hayali kurmaya başlamıştır. İmkanı müsait olan bir kısım gencimiz ise bir şekilde yurt dışına çıkarak beyin göçü gerçekleştirmektedir. Hatta bazı gençlerimiz büyük emekler vererek okudukları bölümleri bırakıp yurt dışında alanı olmayan mesleklere yönelmeyi bile göz almaktadır. Öyle ki Gençler, sosyal medyada bir akım oluşturmuş, "Türkiye bir mühendis kaybetti, Almanya bir kurye kazandı." "Türkiye bir doktor kaybetti, İngiltere bir bakıcı kazandı." gibi örneklerle sosyal medyada gündem oluşturmaktadırlar.

TÜİK VERİLERİNE GÖRE

2019 yılında ülkemizden göç eden vatandaşımızın sayısı 84 bin 863 olarak kayıtlara geçmiştir. Göç eden vatandaşlarımızın % 28 i 20-28 yaş aralığındadır. İstanbul Ekonomi Araştırma 18-30 yaş arası 3000 gençle araştırma yaptı. Söz konusu araştırmaya göre 'daha iyi bir yaşam için göç etmeyi' tercih edeceklerini söyleyen gençlerin oranı yüzde 61'i buluyor. Geliriyle rahatça geçinebildiğini söyleyen gençlerin oranı ise yüzde 13 olarak kaldı. Gelirimle çok zor geçiniyorum ve gelirimle ancak geçinebiliyorum, sosyal hayatım yok diyenlerin oranı % 69 olarak belirlendi. Gençlerin yüzde 54'ü gelecek planları ile hemen her gün meşgul olduğunu söyledi. Gençlerin yüzde 58'i ise gelecek kuşakların ekonomi olarak durumunun daha kötü olacağı görüşünde olduklarını belirttiler. Gençlerimizin bu şekilde göç etme isteği esasen sessiz bir isyan niteliği taşımaktadır. Ülkemizin aklı ve vicdanı hür gençlerinin yeri yurt dışı değil bu topraklar olmalıdır. Bunun da yolu gençlerimize her türlü sosyal ve ekonomik imkanı sağlamaktan geçmektedir. Düşünce hürriyetinden hak ve özgürlüklerden geçmektedir.

DEVALI GENÇLER ÇALIŞIYOR

Bizler Deva Partisi Gençlik kadroları olarak bu Arkadaşlarımızın problemlerini biliyor ve yakından takip ediyoruz. Bu tür problemlere çözüm olarak projeler geliştiriyoruz. (yarına atılım eylem planı) Geliştirdiğimiz projeler sayesinde kaybolan gençliği ülkemize geri kazandıracağımıza eminiz. Çünkü bizler biliyoruz ki bu ülkenin kurtuluşu gençliğin elindedir. Sözlerimi tamamlarken tüm gençlerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum; Sizler bu ülkenin en değerli yapı taşlarısınız. Bir ülkede gençler susarsa tüm ülke susar. Gençler umutsuz olursa koca bir gelecek karanlığa bürünür. Asla konuşmaktan korkmayın!!! Asla karamsarlığa kapılmayın!!! Asla korkmayın!!! Çünkü artık bizler varız. DEVA PARTİSİ her zaman sizin yanınızda olacaktır. Sizlere söz veriyoruz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑