whatsapp

Siyaset

DOST PARTİSİ BULGARİSTAN’DA SEÇİMLERE HAZIR

Türkiye’de ki vatandaşına değer veren bir düsturla yola çıkan Bulgaristan’da ki DOST Partisi, Dava ve kendisini anlatmak için, dur durak bilmeden, yolunda emin adımlarla ilerliyor.

3 Kasım 2016 Saat: 11:43
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.992 kez okunmuştur

DOST PARTİSİ BULGARİSTAN’DA SEÇİMLERE HAZIR
DOST PARTİSİ BULGARİSTAN’DA SEÇİMLERE HAZIR

6 Kasım Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı Seçimi öncesin de, DOST Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Burgaz Milletvekili Hüseyin Hafızov, Balkan-Rumeli Dernekleri Konfederasyon Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, Edirne Balkan Türkleri Federasyon Başkanı Nedim Dönmez, Bal-Türk Genel Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu, Dost Partisi Kocaeli Bölge Sorumlusu Günay Uzun, DOST Partisi Kocaeli Delegeleri Salim Şentürk, Mustafa Işık ve Uluslararası Haber Ajansı ve Kocaeli Haberci sorumlusu Veysel Kavrayan ile birlikte Pazar günü Kocaeli'nde bulunan Balkan Dernekleri’ni ziyaret ederek bilgilendirmelerde bulundular. İlk ziyarete, Bal-Türk Çayırova-Şekerpınar Derneği’nde üyeler ile birlikte kahvaltı edilerek başlandı. Dernek başkanı Ekrem Şen tarafından dernek faaliyetleri hakkında bilgi verildi ve Hüseyin Hafızov’a hediye takdim ederek dava yolunda başarı dileğinde bulundu. Hafızov, Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu'nun programdan ayrılması sebebiyle, dernek ziyaretleri ve göçmenlerle yapılan toplantılarda kendisine eşlik ettiği için teşekkür etti.

Bal-Türk Çayırova-Şekerpınar Şubesi üyeleri ve misafirleri tarafından DOST Partisi’ne tam destek sözü alan heyet dernekten ayrıldı.

Bu ziyaretler, Darıca Şubesine ziyaretle devam etti. Bal-Türk Darıca Şubesi’nde çift vatandaşlarla buluşan heyet, bilgilendirmelere devam etti. Sorulara da cevap veren Hüseyin Hafızov, bu seçimin öneminden bahsetti. Bu ziyaret Bal-Türk Gebze Şubesi ziyaretiyle devam etti. Gebze Şube Başkanı İsmail Yılmaz ve Yönetimi tarafından yoğun katılıma Muharrem Ayı münasebetiyle, 300 kişilik aşure ikramı yapıldı. Ardından Bal-Türk Körfez Şubesi ziyaretinde bulunan heyet, ilgiden memnun oldu. Hafızov, Dernek Başkanı Ziya Baykara’ya teşekkür etti. Bu görüşmelerden sonra Hüseyin Hafızov, Bulgaristan’a hareket etti.

Gün boyu süren görüşme ve toplantılarda, Hüseyin Hafızov, ‘’partimiz DOST’un gücünü göstermek için 6 Kasım’da sandıklara gidelim ve oyumuzu 17 numaralı aday Tsetska TSAÇEVA için kullanalım. Bulgaristan hükümetinin aldığı seçim sandıkları kararının Türk vatandaşlarını sıkıntıya düşürdüğünü söyledi. Daha önce vatandaşların Türkiye'nin çeşitli illerinde yaklaşık 100 seçim sandığında oylarını kullandığını belirten Hafızov, özellikle yaşlılarımız, gençlerimiz istedikleri partiye oy veriyorlardı. Bugün ise Türkiye genelinde sadece 35 sandık kuruldu. Oy kullanacak birçok arkadaşımız, oydaşımız başka illere derneklerimizin hazırlayacağı otobüslerle gidip oylarını kullanacaktır" diye konuştu.

DOST Partisi’nin 17 numaralı aday Tsetska TSAÇEVA’yı desteklemelerinde ki en temel gerekçe de şu şekilde ifade edildi. Konu hakkında tüm toplantılarda bilgi veren Hafızov, “Bizim desteklediğimiz aday Tsetska TSAÇEVA’dır. Zira bu hanımefendi NATO ve AB eksenli bir çizgide bulunmaktadır. Demokrat bir kişiliğe sahip olan bu aday, Bulgaristan’ın da bu NATO ve AB çizgisinden ayrılmaması gerektiğini özellikle vurguluyor. Ancak diğer adaylar, takındıkları ırkçı tavırların yanısıra, Bugaristan’ı NATO ve AB çizgisinden ayırma konusunda düşüncelere sahip olduklarını ifade etmektedirler. DOST Partisi olarak biz de NATO ve AB eksenli bir çizgiye sahibiz. İşte bu ortak payda liberal ve demokrat çizgideki DOST Partisi için önemli. Bu yüzden desteklediğimiz aday da Tsetska TSAÇEVA’dır. Tüm vatandaşlarımızı 17. sıradaki adayı desteklemeye davet ediyoruz” dedi.

Birinci Sandık:

İzmit Namık Kemal Anadolu Lisesi

ADRES: MEHMET ALİ PAŞA MAHALLESİ KAVAKLAR CADDESİ NO:51 İzmit/Kocaeli

İkinci Sandık:

Mehmet Alp Tiryakioğlu İlkokulu

ADRES: ARAPÇEŞME MAHALLESİ NAMIK KEMAL CADDESİ NO:62 Gebze/Kocaeli

 

DOST Partisi Genel Başkan Yardımcıları ve Milletvekilleri, Türkiye’de çift vatandaş olan bölgelerde yoğun ve etkili bir çalışmayla seçmenlerine ulaştı. Her bir Milletvekili bölge bölge, il il, dernek dernek ziyarette bulunarak, gönüllere bu işin siyasetin yanında, daha önemli olan bir dava problemi olduğunu anlatmaya çalıştılar. Amaçlarının Bulgaristan’da yaşayan Türklerin ve Türkiye’de yaşayan çift vatandaş Türklere ulaşmak ve sorunlarına çare olacak projeler yapmak olduğunu dile getirdiler.

DOST Partimizin Genel Başkan Yardımcıları, Kırcaali Milletvekili Şabanali Ahmet ve Şumnu Milletvekili Aydoğan Ali ise Bulgaristan’da 6 Kasım’da gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iktidar partisinin adayını neden desteklediklerini anlatmak üzere, Kardeş Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşları başka illerde ziyarette bulundular.

Çeşitli bölgelerde düzenlenen toplantılarda, Türkiye’de yaşayan çok sayıda Bulgaristan vatandaşına hitap ettiler. Bu toplantılardan birinde Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Bulgaristan Parlamentolar Arası Dostluk Gurubu Başkanı Aziz Babuşçu’da, İstanbul’un çeşitli belediye başkanlarıyla birlikte katıldılar. Kendileri Bulgaristan’da ki bu seçimlerde DOST Partisinin desteklenmesi konusuna önemle vurgu yaptı.

Babuşçu‘’DOST Partisi Bulgaristan’da olduğu gibi Bulgaristan dışında yaşayan ve bağlantısı olan her kardeşimizin sorunlarının ve haklarının sesi olacaktır. Artık Bulgaristan’da DOST var. Ezberler bozuldu. 23 senelik asimilasyonun sonu geldi. Tarih, DOST’u ve DOST’a gönül verenleri şükranla anacaktır’’ dedi. Tüm illerde yapılan bu çalışmalarda seçmen oldukça memnundu. Kendi ayaklarına gelen ve Türkçe hitapta bulunan milletvekillerine rastlamaları gönüllere dokundu.

Bu arada, Bulgaristan Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar (DOST) Partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan, bu sırada AA’ya verdiği demeçte "aldığımız desteğin coğrafi alanı gittikçe genişliyor. Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin geleneksel seçmeninin yüzde 35'i dost partisine taşınıyor." dedi.

Rus uçağının düşürülmesinin ardından parlamentoda Nato yanlısı yaptığı konuşmasından dolayı muhalefet Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi'nden (HÖH) ihraç edilen Mestan, Plevne'de basın toplantısı düzenledi.

Mestan, HÖH'ün yürüttüğü politikasından dolayı hayal kırıklığında uğramış çok sayıda insanın DOST Partisi’ne geçtiğini belirterek, ‘’bu süreç gittikçe büyüyecek" diye konuştu. Genç olmasına rağmen, partinin üye sayısının 17 bini geçtiğini aktaran Mestan, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kırcaali bölgesinde DOST'un 4 bin üyesinin bulunduğuna işaret etti.

Mestan, partisinin 6 Kasım'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde de ulusal siyasetinde etkin bir temsil sunacağını öne sürdü. Ülke genelinde örgütsel çalışmalarının 2017 yılının ilkbaharında tamamlanacağını kaydeden Mestan, "partimiz bir sonraki genel seçiminde sadece barajı yüzde 4 olan parlamentoya girmekle kalmayacak, ülkedeki siyasi katmanlarında yeni ve ciddi bir düzenleme de yaratacaktır." ifadelerini kullandı.

Haber: Veysel Kavrayan

veyselkavrayan@gmail.com

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑