whatsapp

Siyaset

DOST PARTİSİ’NDEN KOCAELİ’NE ÇIKARMA

6 Kasım 2016 Pazar günü, Bulgaristan’da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi, Lütvi Mestan Başkanlığı’nda kurulan DOST Partisi’nin üst düzey yetkilileri Kocaeli’nde soydaşlarıyla bir araya geldi.

8 Ekim 2016 Saat: 01:17
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.053 kez okunmuştur

DOST PARTİSİ’NDEN KOCAELİ’NE ÇIKARMA
DOST PARTİSİ’NDEN KOCAELİ’NE ÇIKARMA

DOST Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kırcaali Milletvekili Şabanali Ahmed, Genel Başkan Yardımcısı Burgaz Milletvekili Hüseyin Hafızov ve Şumnu Milletvekili Aydoğan Ali, Dost Partisi’nin Kocaeli’nde ki üç delegesi Salim Şentürk, Güray Uzun, Mustafa Işık ve Bal-Türk Genel Başkanı Bayram Çolakoğlu, heyetle beraber öncelikle Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na ziyarette bulundu. Sıcak ve samimi bir karşılama yapan Karaosmanoğlu, heyetten Genel Başkan Yardımcısı Şabanali Ahmed’e çini vazo hediye takdimlerinde bulundu. Hediyeleşme ve fotoğraf çekimlerinin ardından toplantı masasına yönlendirilen heyet KBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile uzun bir sohbet ve karşılıklı fikir alış verişlerinde bulundu.

DOST Partisi’nin faaliyetleri, Kocaeli’nde ki teşkilatlanması, 6 Kasım Pazar günü gerçekleşecek olan Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı seçimi, KBB’nin Bulgaristan’da ki şehirlerle ilişkilerine değinildi.

DOST Partisi Milletvekilleri, partinin kuruluş öncesi ve kuruluş sonrası tarihinden bahsettiler. Türklerin Bulgaristan’da yaşadığı sıkıntılar ve izleyecekleri stratejik yol hakkında bilgi verip, KBB ile ilgili Bulgaristan’da Türklerle ilgili ne tarz çalışmalar yapılabiliri konuştu.

Şabanali Ahmed, ‘’Türkiye’nin, KBB’nin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini, Kocaeli’nde yerleşik çok sayıda çifte vatandaşın yaşadığını, güçlü olan bağlarımızla işbirliğimizi her alanda geliştirmek istiyoruz’’ dedi.

KBB Başkanı, ‘’ayırım yapmayan, vatandaşa hizmet etmeye odaklanmış bir siyasetin sonuç verdiğini, kişilere kadar bireysel ilginin gerekliliğini, bir çocuğun baş okşanmasının, bir fotoğraf çektirmenin, ne kadar önem arz ettiğini görmeliyiz. Çünkü: O fotoğraf çektirdiğiniz 3 yaşında ki çocuk bir gün büyüdüğünde evinde, odasında sizinle çekilmiş hatırasını görebiliyorsunuz. Ve gönül kazanmanın, cenazeden, düğüne, sünnete, yaşlıya ziyaretlerde bulunmanın öneminden bahsetti. Bunun faydasını görürsünüz. Bunu yaparken de insan, parti ayırmayın, insan odaklı bakmak lazım. Benim duruşum bellidir. Cumhurbaşkanımız değerli ve uz görüsü olan bir insan, bu sebeple sadece Türkiye olarak duruma bakmayan, yurt dışında olan soydaşlara ve onların rahatı için her türlü projeye yakın bakmaktadır’’ dedi.

Karaosmanoğlu, Bal-Türk Başkanı Bayram Çolakoğlu’na ‘’Bal-Türk’ün de koordinasyonu ile Kocaeli, Bursa ve gerekirse çevre illeri de katarak kapsamlı bir katılımla, yatırımcı, yöneticiler ve büyük iş insanlarını da alıp, yatırım yapmak üzere, incelemelerde ve karşılıklı koordinasyon için bir ziyaret yapalım’’ diye belirtti. ‘’Hatta otobüsle gidelim. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı mühendistir, ticari kafası olan, değerli bir dosttur. Kendilerine de ulaşalım, Bursa’dan, Kocaeli’nden bir grup oluşturup atlayıp gidelim. Bize nerede ihtiyaç varsa, soydaşlarımız için biz desteği ve tecrübemizi paylaşmaya hazırız’’ diye belirtti. Karaosmanoğlu, ‘’gençlerin sorunlarına dokunun, gençleri kazanın, onları kötü yola, uyuşturucuya, serseriliğe düşürmek ister bu haçlı zihniyeti. Biz ve siz onları sarmalı eğitmeliyiz, meslek kazandırmalıyız, farklı dillerde eğitim almalarını sağlamalıyız, işveren duruma getirmeliyiz, kötülerin ellerine teslim etmemeliyiz. Eğitim almayan genç asimile olur ve yolunu bulamaz, nereye çekersen oraya gider. Biz gençliğin elinden tutalım. Bu konuda projeler yapın, tıkandığınız yerde destek alın, sorun, arayın, onlara temiz ahlaklı bir gelecek verin. Bu zor biliyorum ama biz Cumhurbaşkanımızın düsturu olan, ahlaklı gençlik, nesil yetiştirmek sözü boş bir söz değildir. Ahlaklı ve eğitimli gençlik kolay eğrilmez, bükülmez, kandırılamaz’’ dedi.

Bal-Türk Genel Başkanı Bayram Çolakoğlu, ‘’koskoca Kocaeli’ne, 12 ilçesi olan ile 2 sandık veriliyor. Bu bir dayatmadır, bu bir zorluk çıkartmaktır. Önceki seçimde 10 sandığımız vardı, o bile yetmezken bunu 2 ye düşürmek açık bir engeldir’’ dedi.

Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekilleri Kocaeli’nden, Dost Partisi Başkanı Lütvi Mestan ise Bulgaristan’dan, AKP Milletvekili ve Bulgaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Aziz Babuşcu önderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine İstanbul’a hareket etti.

Akşam saat 19’da da, Dost Partisi Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekilleri, Şekerpınar Göçmen Konutları, Bal-Türk Çayırova Şubesi ve Gebze Bal-Türk Şubesini ziyaret ettiler.

Program, 8 Ekim’de Kocaeli Bal-Türk Merkez Şube’de kahvaltı programı ve Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ziyaretiyle devam edecek.

Haber: Veysel Kavrayan

Eğitimci-Gazeteci-Yazar

veyselkavrayan@gmail.com

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑