whatsapp

Ekonomi

DÜZENLİ ÖDEYENE İNDİRİM GELİYOR

Maliye Bakanı, "Mükellef geçmişteki borçlarını düzenli ödediyse, geçmiş 3 yılına bakacağız, karnesi pekiyi ise o zaman diyeceğiz ki 'Ödeyeceğiniz vergiyi daha düşük oranda ödeyin.' Oran indirimine gideceğiz." ded

19 Eylül 2016 Saat: 07:33
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.642 kez okunmuştur

DÜZENLİ ÖDEYENE İNDİRİM GELİYOR
DÜZENLİ ÖDEYENE İNDİRİM GELİYOR

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yaptığı açıklamada, Maliye Bakanlığı olarak sürekli vatandaşın, mükelleflerin haklarını güçlendirme konusunda düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Düzenlemelerin süreceğini ifade eden Ağbal, özellikle vergi denetimi konusunun, mükellef için her zaman endişe kaynağı olduğunu, bu konuda kendisine de zaman zaman şikayetler geldiğini anlattı.

Ağbal, "Mükellef geçmişteki borçlarını düzenli ödediyse, geçmiş 3 yılına bakacağız vergi denetimlerinde herhangi bir sıkıntı yoksa, 3 yılında karnesi pekiyi ise o zaman diyeceğiz ki 'ödeyeceğiniz vergiyi daha düşük oranda ödeyin.' Oran indirimine gideceğiz. İnanıyorum ki böyle bir sistemde mükelleflerimiz gönüllü vergi uyumuna daha çok önem verecekler. Ayrıca dürüst mükelleflerimiz de bu şekilde ödüllendirilmiş olacak."

Bu konulara ilişkin çalışmaların hemen hemen tamamlanmak üzere olduğunu belirten Ağbal, Meclis açılır açılmaz bakanlık olarak çalışmaları hükümete arz edeceklerini ve Bakanlar Kurulu'nda da kabul görmesi durumunda süratle Meclis'e göndereceklerini söyledi

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑