whatsapp

Sağlık

Ebelere normal doğum eğitimi

Ebeler Derneği ilimizdeki meslektaşlarına 5 gün boyunca normal doğum konusunda eğitim vererek sertifika dağıttı

8 Şubat 2016 Saat: 12:23
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.237 kez okunmuştur

Ebelere normal doğum eğitimi
Ebelere normal doğum eğitimi

1954 yılında Ankara merkezli olarak anne ile çocuk sağlığını güçlendirmeye yönelik kurulan ve o günden bu güne Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde ebelere eğitim vermek amacıyla programlar düzenleyen Ebeler Derneği geçtiğimiz günlerde ilimize geldi. Sivil Toplum Merkezi’nde 5 gün boyunca eğitmen Gülten Sakallı tarafından sıkı bir eğitimden geçen ebeler tecrübelerine tecrübe kattı.


5 BİN ÜYELERİ VAR
Türkiye genelinde 5 bin üyesi olan dernek yaptığı son eğitim çalışmasını dün basına açtı ve kurs boyunca başarı gösteren 10 üyesine Ebeler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nesibe Üzel tarafından sertifika taktim edildi. Gerçekleşen programa; Ebeler Derneği Eğitim Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Deniz Sayıner, Dernek Başkan Yardımcısı Nesibe Üzel, Genel Sekreter Nezide Topuz ile Yönetim Kurulu Üyeleri; Filiz Aslantekin ve Doç. Dr. Burcu Yurtsal da katılım gösterdi.


SEZARYEN BİRİNCİ
Eğitim hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ebeler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nesibe Üzel, ‘’Amacımız ebelik hizmetlerini iyileştirerek anne ve çocuk sağlığını güçlendirmek. Bu mesleğin gelişmesiyle beklentimiz sağlıklı bir topluma erişmek. Çünkü Türkiye sezaryen doğumda yüzde 52’lik bir oranla dünya birincisi. Biz dernek olarak doğuma hazırlık aşamasında eğitici eğitimler hazırladık. İl il gezip hem dernek üyelerine hem meslektaşlarımıza normal doğumu arttırmak için ebelere sertifika ve eğitim veriyoruz. Bu eğitimi alan ebeler bilgilerini tazeleme ve çağa uygun normal doğumu destekleyecek beceriler elde ediyor’’ dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑