whatsapp

Siyaset

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, yaptığı açıklamada CHP’nin terör olaylarıyla ilgili konuştu. Tarhan, “Onlarca soru önergesi verdik. Reddettiler. Teröre karşı CHP olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız” dedi

17 Mart 2016 Saat: 11:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.400 kez okunmuştur

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ
ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ilçe binasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın toplantısına CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İzmit Belediyesi meclis üyeleri Ersin Albayrak ve Veli Beyaztaş da katıldı. Milletvekili Tahsin Tarhan, ülkemizde yaşanan terör olaylarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Terör olaylarının araştırılmasıyla ilgili verdikleri önergenin AK Parti ve MHP tarafından reddedildiğini aktaran Tarhan, “Terör olayları araştırılsın diye önerge veriyoruz. Reddediyorlar. Teröre karşı CHP olarak biz elimizi taşın altına koymaya hazırız” diye konuştu.



ÜLKE CEHENNEME ÇEVRİLDİ

Yaşanan terör olaylarına ilişkin konuşan İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, “Barış Süreci’ni başlatan mevcut iktidar yarattığı tabloyla ülkede bir kabusa yol açtı. Oslo’da başlayan barış süreci Dolmabahçe’deki mütabakatla açıklandı. Ülkemiz Güneydoğu’da hendekler kazılırken izlendi. Bunlar barış süreci altında bize kabul ettirildi. Tüm bunların yanında başkanlık sistemi gelmiyor diye ülke cehenneme çevrildi. Terör konusunda 40 bine yakın can kaybımız. 1 buçuk trilyon dolar da maddi zararımız var. Teröre harcadığımız parayla bin tane boğaz köprüsü yapabilirdik” ifadelerini kullandı.



BULUT SAĞLIKSIZ BİR PSİKOLOJİDE

İzmit Belediye Başkan yardımcısı İbrahim Bulut’un attığı tweetle ilgili konuşan Küçükkaya, “İzmit Belediye başkan yardımcısı ve meclis üyesi İbrahim Bulut isimli vatandaş hain olmayan herkes Türkiye’de güvendedir şeklinde bir tweet atıyor. Şimdi bu arkadaş hain olmayan herkes güvende derken, Ankara’da ölenler Suruç’ta ölenleri hain mi görmektedir? Böyle düşüncedeki bir insan nasıl oluyor da belediye başkan yardımcısı oluyor? İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın bu arkadaşla ilgili harekete geçmesi gerekiyor. Bu arkadaşla ilgili Başkan Nevzat Doğan’ın da açıklama yapması gerekiyor. Ya kendini anlatamayacak kadar kötü bir yazar ya da sağlıksız bir psikolojiye sahip” dedi.



EFKAN ALA İSTİFA ETMELİ

İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya’nın ardından CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan söz aldı. Tarhan, “Son olarak Ankara’da kalbimize hançer sapladılar. Ne yazık ki tüm bu yaşananlara rağmen karşımızda sorumluluk almayan bir iktidar görüyoruz. Yapılan saldırı gerçekten alçakça bir saldırıdır. Tamamen sivil vatandaşlarımızı hedef alan kalleşçe bir saldırıdır. Artık hükümetin sorumluluk alması gerekiyor. Türkiye’de iktidar boşluğu var. Ülkemizde MİT boşluğu var, bakan eksiği var, emniyet eksiği var. Ülkemizde bu kadar kötü şeyler yaşanıyorsa buna sadece seyirci olan İç İşleri Bakanı Efkan Ala istifa etmelidir” dedi.



SORUMLULUK ALMAYA HAZIRIZ

CHP’nin teröre karşı yapılacak mücadelede elini taşın altına koymaya hazır olduğunu kaydeden Tarhan, “Her zamankinden daha çok birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Teröre karşı tüm siyasi partiler bir araya gelip mücadele etmesi gerekiyor. Terörle yaşayacağız açıklamalarının arkasına sığınmamamız gerekiyor. Türkiye her zaman önder bir ülke olmuştur. Kimse Türkiye’ye Orta Doğu’ya çevirmeye çalışmasın. Teröre karşı ne yapılacaksa biz CHP olarak hazırız. Üzerimize ne görev düşüyorsa eksiksiz yerine getireceğiz. Biz CHP olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız. Bölgenin barışı için buna ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.



İĞRENÇ BİR OLAY

Ensar Vakfı’nda yaşanan tecavüz olayını ‘iğrenç’ olarak nitelendiren Tarhan, “Ensar Vakfı’nda yaşanan olay iğrenç bir olaydır. Biz bu olayın üzerine gideceğiz. Bu vakıf başbakana da yakın olabilir cumhurbaşkanına da yakın olabilir. Bu olayı böyle değerlendirmememiz gerekiyor. Ortada olan tek şey olayın iğrençliğidir. Türk toplumuna yakışmayacak iğrenç bir davranış örneğidir. Bu olayın üzerine gidilmesi gerekiyor. Peşini bırakmayacağız” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑