Eğitim

ERÜ’de adaylar Prof. Dr. Derviş Karaboğa’yla buluştu

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından “Tanıtım Günleri” etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Aday Öğrenciler Akademisyenler ile Buluşuyor” söyleşi programının konuğu Yapay Zekâ ve Büyük Veri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müd...

11 Ağustos 2021 Saat: 10:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 359 kez okunmuştur

ERÜ’de adaylar Prof. Dr. Derviş Karaboğa’yla buluştu
ERÜ’de adaylar Prof. Dr. Derviş Karaboğa’yla buluştu

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından “Tanıtım Günleri” etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Aday Öğrenciler Akademisyenler ile Buluşuyor” söyleşi programının konuğu Yapay Zekâ ve Büyük Veri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Derviş Karaboğa oldu.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Aday öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin konuşmacısı Yapay Zekâ ve Büyük Veri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Yapay Zekâ alanında ilk 100’de yer alan Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Derviş Karaboğa, yapay zekâ alanında Erciyes Üniversitesi’nde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Derviş Karaboğa, “Yapay zekâ çok geniş bir saha. Çok genişten kastım şu; işin içerisinde tabi ki felsefe, biyoloji, matematik var. Çok fazla bilim sahasını ilgilendiren bir alan. Dolayısıyla oldukça geniş olmasının nedeni bu. Farklı alanlarda üzerinde çalışmalar, o alanlara dayalı geliştirilen modeller. Hem ortaya çıkan teorik çalışmalar açısından, hem de uygulama açısından çok geniş bir çalışma alanı” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑