whatsapp

Eğitim

eTwinning projesi “Dengeni Bul Ve Kazan”

Gebze Atatürk İlkokulu çalışkan Arılar Anasınıfı öğretmeni Tuğçe Kara tarafından yürütülen “Dengeni Bul Ve Kazan” projesi İzmir Torbalı Subaşı ilkokulu anasınıfı öğretmeni Ebru Ekiz ve İzmir Buca Toki Turgut Özal İlkokulu müdür yardımcısı Özkan Boşge

10 Haziran 2021 Saat: 00:31
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.095 kez okunmuştur

eTwinning projesi “Dengeni Bul Ve Kazan”
eTwinning projesi “Dengeni Bul Ve Kazan”

ÇOCUKLARIMIZ TEKNOLOJİYE HAPİS BİR EĞİTİM SÜRECİNDE OYUNLARLA “DENGE” KURDULAR

Atatürk İlkokulu çalışkan Arılar Anasınıfı öğretmeni Tuğçe Kara tarafından yürütülen “Dengeni Bul Ve Kazan” projesi İzmir Torbalı Subaşı ilkokulu anasınıfı öğretmeni Ebru Ekiz ve İzmir Buca Toki Turgut Özal İlkokulu müdür yardımcısı Özkan Boşgelmez tarafından kurulmuş bir eTwinning projesi, İzmir’den  Buca ve Torbalı’yı; Kocaeli’den Gebze ve İzmit’i, Bursa’yı; yurt dışı ortakları olarak da Romanya, Yunanistan ve İtalya’yı bir araya getirdi.

DENGE OYUNLARINI TASARLADILAR

Projenin genel amacı,çocukların pandeminin etkisiyle evde geçirdikleri dönemde bilgisayar, tablet, telefon ve televizyon gibi teknolojik cihazlara bağımlı hale gelmiş, fiziksel ve bilişsel gelişimini destekleyen oyunlardan geri kalmış olmasından dolayı;bu bağımlılığı azaltmak ve bir sonraki adımı düşünerek konsantrasyonu, matematiksel düşünmeyi, problem çözmeyi, stratejik eylemi, risk analizi becerilerini ve motor becerilerini geliştiren denge oyunları tasarlamak ve oynamaktır.

ÖĞRENCİLER BÜYÜK KEYİF ALDILAR

Proje öğrencilerimiz Mart, Nisan ve Mayıs aylarında 4’er oyun oynamışlardır. Deliklere top atma, bowling, sopalar arasında top taşıma, kaşıkla kaptan kaba top aktarma, rulolar üzerine toplar dizme gibi pek çok nesne dengesi kurmaya yönelik oyunlar oynayarak özellikle el-göz koordinasyonu sağlayan öğrencilerimiz büyük keyif aldılar.

EVLERDE ZOOM ÜZERİNDEN TOPLU OYNADILAR

Uzaktan eğitim süreçlerine denk gelen aylarda ise ailelerin kolaylıkla edinebilecekleri malzemelerle olan oyunlarımız evlerde ama zoom üzerinden toplu olarak oynanabildi.

ÖĞRENCİLER SANAL ARKADAŞ OLDULAR

Ayrıca Karışık Okul takımları ile ayrı illerdeki öğrenciler birbirilerine sanal ortamda  oyun arkadaşı oldular ve her ay birer oyunu ortak olarak oynadılar.

PROJE ARKADAŞLARI ÖĞRETMENLERİ OLDU

Proje öğretmenleri ise çok iyi birer meslek arkadaşlığı, işbirliği kurdular ve  kendilerini özellikle teknolojiyi eğitimde kullanma alanında geliştirdiler. 7.GÜN HABER / Özden DEMİRCİ

      

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑