Kültür/Sanat

Facebook ile polisler arasında sahte hesap krizi

Facebook, Los Angeles Polis Departmanına (LAPD) bir mektup yazarak, kullanıcıları gözetlemek için sahte profiller oluşturmayı durdurmasını talep etti.İngiltere merkezli The Guardian gazetesinde yer alan ABD polis departmanının bir teknoloji f...

19 Kasım 2021 Saat: 10:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 307 kez okunmuştur

Facebook ile polisler arasında sahte hesap krizi
Facebook ile polisler arasında sahte hesap krizi

Facebook, Los Angeles Polis Departmanına (LAPD) bir mektup yazarak, kullanıcıları gözetlemek için sahte profiller oluşturmayı durdurmasını talep etti.

İngiltere merkezli The Guardian gazetesinde yer alan ABD polis departmanının bir teknoloji firmasıyla çalışarak kullanıcı verilerini analiz ettiği haberinin ardından polis departmanı ve Facebook arasında yeni bir kriz yaşandı.

BBC'nin aktardığına göre sahte hesapların oluşturulmasını ve kullanılmasını yasaklayan Facebook, Los Angeles Polis Departmanı'na sahte hesap oluşturmayı bırakması çağrısı yaptı.

Facebook'un başkan yardımcısı Roy Austin , "LAPD eğitim belgeleri, Facebook'u memurlara sahte sosyal medya hesapları kurmaları konusunda tavsiyede bulunmak için açık bir örnek olarak kullanmakla kalmıyor, aynı zamanda belgeler, LAPD politikalarının memurların 'çevrimiçi soruşturma faaliyeti' için sahte hesaplar oluşturmasına izin verdiğini de gösteriyor" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑