Kültür/Sanat

FBI'ın e-posta sistemine siber saldırı

ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) e-posta sistemine sızan bilgisayar korsanları, on binlerce kişiye 'olası siber saldırılara karşı uyarı' mesajı gönderdi.Federal Soruşturma Bürosu'ndan yapılan açıklamada, sahte maillerin @ic.fb...

14 Kasım 2021 Saat: 15:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 513 kez okunmuştur

FBI'ın e-posta sistemine siber saldırı
FBI'ın e-posta sistemine siber saldırı

ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) e-posta sistemine sızan bilgisayar korsanları, on binlerce kişiye 'olası siber saldırılara karşı uyarı' mesajı gönderdi.

Federal Soruşturma Bürosu'ndan yapılan açıklamada, sahte maillerin @ic.fbi.gov ile biten gerçek bir FBI e-posta adresinden gönderildiği belirtildi.

Siber saldırıdan etkilenen donanımın 'sorunun anlaşılmasından hemen sonra ivedilikle çevrim dışı moda alınmasına rağmen bunun devam eden bir durum' olduğu ve daha fazla detay verilemeyeceği bilgisi paylaşıldı.

E-posta spam göndericilerini ve spam ile ilgili etkinlikleri izleyen Cenevre merkezli sanal tehdit takip kuruluşu Spamhaus Project'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bilgisayar korsanlarının "olası bir siber saldırıya karşı on binlerce e-posta gönderdiği" belirtildi.

Federal Soruşturma Bürosu'ndan yapılan açıklamada, hem FBI'ın hem de Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenlik Ajansı'nın olaydan haberdar olduğu belirtildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑