Yaşam

Filarmoni Orkestrası 3 ilde 5 konser verecek

Sabancı Vakfı’nın kurulmasına öncülük ettiği ve ana destekçisi olduğu Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın (TUGFO) 2021 yılı konserleri için hazırlıklar devam ediyor. Her yıl Türkiye’nin pek çok ilinden seçilen genç ...

29 Temmuz 2021 Saat: 12:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 254 kez okunmuştur

Filarmoni Orkestrası 3 ilde 5 konser verecek
Filarmoni Orkestrası 3 ilde 5 konser verecek

Sabancı Vakfı’nın kurulmasına öncülük ettiği ve ana destekçisi olduğu Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın (TUGFO) 2021 yılı konserleri için hazırlıklar devam ediyor. Her yıl Türkiye’nin pek çok ilinden seçilen genç müzisyenleri dinleyicilerle buluşturan orkestra, 14. yılında da keyifli bir konser maratonuna hazırlanıyor. 

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye’den genç müzisyenleri klasik müzik severlerle buluşturan orkestranın kamp süreci Sabancı Üniversitesi’nde devam ediyor. Kamp süresince eğitim ve provalar, Şef Cem Mansur ile birlikte Amerikalı flüt sanatçısı ve eğitmen James Lyman ile Türkiye’nin başarılı keman ve viyola virtüözlerinden Atilla Aldemir tarafından yürütülüyor.

Pandemi nedeniyle bu yıl yurtdışı konserleri planlamayan orkestra, Şef Cem Mansur yönetiminde 5 – 10 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’da üç, Bursa ve Balıkesir’de (Ayvalık) birer konser olmak üzere toplam beş konser verecek. 

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın repertuvarında bu yıl Rossini’nin İpek Merdiven Uvertürü (La Scala di Seta), Ravel’in “Le Tombeau de Couperin - Pvane pour une İnfante Défunte” ve Mendelssohn’in “İtalyan Senfonisi (no 4)” eserleri yer alıyor.

5 Ağustos 2021İstanbul Zorlu PSM Konseri6 Ağustos 2021Bursa Konseri7 Ağustos 2021İstanbul Topkapı Kültür Park Amfi Tiyatro Konseri8 Ağustos 2021İstanbul Hasanpaşa Müze Gazhane Konseri 10 Ağustos 2021Ayvalık Amfi Tiyatro Konseri

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑